Everton: a Besic-csere miatt kell magyarázkodnia Martíneznek

Vágólapra másolva!
2015.02.26. 10:09
Az Everton menedzserének, Roberto Martíneznek magyarázkodnia kellett az angol sajtóban, miért cserélte le a Leicester ellen az 55. percben bosnyák légiósát, Muhamed Besicet.

Az Everton-szurkolók a Leicester elleni hétvégi bajnokin gúnyosan fogadták Roberto Martinez menedzser döntését, aki az 55. percben 0–0-s állásnál lecserélte Muhamed Besicet. A szakembernek emiatt kellett magyarázkodnia az angol sajtóban, hangsúlyozta, továbbra is a csapat számára a lehető legjobb döntéseket igyekszik meghozni, és nem feltétlenül olyanokat, amelyek a szurkolókat boldoggá teszik.

„Egy futballklub egy közösség is egyben, amelyhez nagyon sokat ad hozzá a szurkolók támogatása, szeretete. Érthető, hogy a drukkerek kifejezik az érzelmeiket, ez a szenvedély teszi különlegessé a labdarúgócsapatokat. A Besic cseréjénél tapasztalt reakció pedig azt is mutatja, hogy szurkolóink hamar elfogadták őt, és ennek örülök. Ugyanakkor nekem mindig a csapat aktuális érdekeit kell szem előtt tartanom, nem lehetek tekintettel arra, hogy adott pillanatban valakit nem teszek boldoggá a döntésemmel” – fogalmazott Martínez.

„Muhamed nem játszott rosszul, de ugyanaz volt a szerepe, mint James McCarthynak, akinek nagyobb a rutinja, ezért cseréltem le Besicet. Bár mindenkinek nem jártam a kedvében ezzel, ha megfelelő eredményeket érünk el, akkor a szezon végén mindenki elégedett lehet” – tette hozzá a menedzser. A cserének tehát taktikai okai voltak, hiszen a bosnyák helyére egy támadó, Christian Atsu szállt be.

Más kérdés, hogy bár az Everton a csere után nem sokkal megszerezte a vezetést, végül nem tudott nyerni, 2–2-vel zárult a találkozó. A szurkolók alighanem amiatt elégedetlenkedtek, hogy a volt ferencvárosi Besic védekezésben nagyon hasznosan tette a dolgát – a PlayOn statisztikája szerint – ahogy arról már beszámoltunk – 11 szerelése volt, aminél senki sem mutatott be többet a legutóbbi Premier League-fordulóban, úgy hogy csak 54 percet töltött a pályán.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik