Arsenal: Wenger miatt, sírva távoztam Londonból - Henry

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.03. 09:34
null
Henry aggódott Wenger jövője miatt, ezért távozott (Fotó: Reuters, archív)
Thierry Henry, az Arsenal labdarúgócsapatának legendás csatára először beszélt arról, miért hagyta el az FC Barcelona kedvéért Londont 2007-ben.

 

„Sosem akartam elhagyni az Arsenalt. Huszonkilenc éves koromig eszembe sem jutott a váltás, ám egyszerre mindenki lelépett, én pedig megijedtem, és mivel nem voltam biztos benne, hogy Arsene Wenger a csapatnál marad, úgy éreztem, muszáj váltanom. Borzalmasan nehéz volt, nem szégyellem, sírtam, amikor otthagytam Londont” – vallott a beIN Sportnak Thierry Henry, aki nyolc arsenalos év után 2007-ben 20 millió euróért a Barcelonához szerződött.

„Kemény volt az új csapatnál, amikor megérkeztem, Pep Guardiola közölte, én leszek a negyedik számú csatár, és egyelőre esélyem sincs a kezdőbe kerülésre. Elfogadtam a kihívást, küzdöttem, és a lelkesedésem meghozta az eredményt. Az emberek mindig a szerencséről beszélnek, azt pedig könnyen elfelejtik, mit lehet elérni kemény munkával…” – tette hozzá Henry.

A 123-szoros francia válogatott csatár 2014-ben akasztotta szögre a stoplist, jelenleg a Sky Sports alkalmazásában áll, mint a világ legjobban fizetett szakkommentátora, valamint készül az edzői pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik