Az MU-drukkerek térdelő Gerrarddal vágtak vissza, eltüntették a lelátóról

Vágólapra másolva!
2014.12.15. 16:33
A Manchester United hétvégi, Liverpool elleni, 3–0-ra megnyert angol bajnoki mérkőzésén néhány manchesteri szurkoló Steven Gerrard emlékezetes elcsúszásából űzött tréfát az Old Trafford lelátóján. A transzparenst a biztonságiak leszedették, de nem a tartalma miatt.

A Liverpool csapatkapitánya a 2013–2014-es szezon hajrájában, a Chelsea elleni hazai mérkőzésen csúszott el 0–0-s állásnál és kínált fel egy ziccert Demba Bának, aki élt is a lehetőséggel. A Liverpool kikapott, a bajnoki címről lecsúszott, ennek az eseménysorozatnak lett a szimbóluma Gerrard elcsúszása. Liverpool csapatkapitánya a 2013–2014-es szezon hajrájában, a Chelsea elleni hazai mérkőzésen csúszott el 0–0-s állásnál és kínált fel egy ziccert Demba Bának, aki élt is a lehetőséggel. A Liverpool kikapott, a bajnoki címről lecsúszott, ennek az eseménysorozatnak lett a szimbóluma Gerrard elcsúszása.

A United-drukkerek lobogóján is ez a pillanat látható, a következő szöveggel: „Au Revoir, Gerrard, gyere vissza, ha már nyertél egyet!” – szól a grafika mellé a gúnyolódó szöveg, a 34 éves Gerrard ugyanis még sohasem nyert bajnoki címet.

(Forrás: Telegraph)
(Forrás: Telegraph)

Egyébként ez egy 21 évvel ezelőtti, az Anfield Roadon felbukkant feliratra adott válasz manchesteri részről. 1993-ban, amikor a Manchester United 26 év szünet után ismét bajnok lett, a Liverpool-drukkerek Cantonának üzentek: „Au Revoir, Cantona és Man. United, gyertek vissza, ha már van 18.”

A Liverpool azóta nem végzett a Premier League élén (legutóbbi aranyérmét az 1989–1990-es szezonban nyerte), a Manchester United (20) pedig meg is előzte a „vörösöket” (18) a bajnoki címek számában.

A zászló egyébként nem sokáig volt látható az Old Trafford lelátóján, percekkel a kifüggesztése után a biztonságiak leszedették. Bizonyos méret fölött ugyanis tűzvédelmi engedély kell a transzparensekhez, ennek nem felelt meg a fent látható darab.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik