West Brom: eljött Brown Ideye, klubrekordért szerződtették

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.18. 22:36
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő West Bromwich Albion klubrekordot jelentő összegért megvásárolta Brown Ideyét, a Dinamo Kijev világbajnokságról lemaradó nigériai válogatott csatárát.

A 25 éves támadó átigazolási díját nem hozta nyilvánosságra Gera Zoltán korábbi együttese, de azt bejelentette, hogy klubrekordot jelentő összegért vette meg a játékost.

Sajtóhírek szerint a West Brom 9 millió fontot fizetett Ideyéért, aki a Dinamo Kijevnél eltöltött három idénye alatt 74 mérkőzésen 33-szor volt eredményes, míg a legutóbbi szezonban 29 tétmérkőzésen tíz góllal és hét gólpasszal segítette az ukrán csapatot.

Az eddigi klubcsúcsot Stéphane Sessegnon tartotta – a WBA tavaly nyáron 6 milliót fizetett a Sunderlandnek a benini támadóért.

A nigériai válogatottban 23 meccsen öt gólnál járó futballista három plusz egy éves szerződést kötött a birminghami egyesülettel.

A klubváltás akkor tekinthető hivatalosnak, amikor Ideye átesik az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon és megkapja a munkavállalási engedélyt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik