Arsenal: ha Wenger megy, Németország felé veheti az irányt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.07. 11:56
null
Wengernek a nyáron lejár a szerződése az Arsenalnál, jövője még kérdéses (Fotó: Reuters)
A szezon végén lejár Arsene Wenger szerződése az Arsenal labdarúgócsapatánál, a francia menedzser elárulta: más angol klubnál aligha tudna dolgozni, egy németországi lehetőség viszont szimpatikus számára.

 

Wenger 1996-tól irányítja a londoniakat, akikkel az utóbbi években nem sok sikerélményben lehetett része, már ami a trófeaszerzést illeti. Legutóbb 2005-ben nyertek FA-kupát, és bár azóta is ott vannak a csúcs közelében, meghatározó tényezőnek számítanak minden fronton, újabb trófeát nem gyűjtöttek be.

A mostani szezon tervei között szerepelt a bajnokságban a BL-részvételt garantáló négy közé kerülés, valamint az FA-kupa-győzelem. Előbbi már zsebben, míg május 17-én a Wembleyben lesz jelenésük a Hull City ellen az FA-kupa fináléjában. A menedzser ennek ellenére bizonytalan a folytatásban, abban viszont nem: ha klubot vált, akkor egyben országot is.

„Ha valamikor elmegyek innen, akkor úgy gondolom, hogy más országban vállalok munkát. Olyan sokat jelent számomra az Arsenal, hogy képtelen lennék más angol klubnál dolgozni – mondta a 64 éves Wenger, aki a francia-német határ közelében nőtt fel, és gyerekként gyakran járt Bundesliga-találkozókra. – Németország egy lehetőség számomra, mert kicsit abban a kultúrában nőttem fel, és abban az országban még soha nem dolgoztam, pedig nagyon közel érzem magamhoz.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik