Premier League: az Arsenalnál a jegy, az MU-nál a tea drága

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.13. 09:40
Az Arsenal hazai mérkőzésein kell a legtöbbet fizetni a belépőkért, és a szezonbérlet tekintetében is az „ágyúsok” állnak az élen a Premier League-ben – derül ki a BBC nagyszabású pénzügyi jelentéséből.

A BBC 10 brit liga (az öt legerősebb angol, négy skót bajnokság, valamint az angol női élvonal) 164 klubjának bevonásával készített elemzést a szurkolók költségeinek alakulásáról. Angliában a négy legmagasabb osztályban átlagosan 2.4 százalékkal csökkent a jegyár az előző idényhez képest.

A Premier League-ben viszont tovább nőtt a jegyek és a bérletek ára. Az Arsenal legolcsóbb szezonbérletének ára 985 font (több mint 350 ezer forint) maradt, de ezzel is vezet a londoni klub. A legdrágább 1955 fontba (700 ezer forintba) kerül (a Tottenham és a Chelsea kínál még ezer fölöttieket), ennek tulajdonosa hét kupameccset is megtekinthet. Az Arsenal mellett a Liverpool és a Tottenham kér még 700 fontnál is többet a legolcsóbb szezonbérletéért.

A legolcsóbb bérleteket a Manchester City kínálja, ezek 299 fontba (107 ezer forintba) kerülnek – ennél három ötödosztályú klub legolcsóbb bérlete is többe kerül…

Ami a jegyeket illeti, az Arsenal 126 fontos (45 ezer forintos) belépői a legdrágábbak, de ezekből meccsenként kevesebb mint százat lehet venni. A legolcsóbb belépők közül a Liverpoolé kerül a legtöbbe, 38 fontba (13 600 forintba), a West Bromwiché a legkevesebbe (15 fontba, vagyis 5300 forintba).

A legdrágább tea továbbra is a Manchester United stadionjában kapható 2.5 fontért (900 forintért).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik