Anglia: Már nem tudjuk, hogyan kell futballozni - Redknapp

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2013.06.13. 15:57
Harry Redknapp, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2012–13-as szezonjában kieső Queens Park Rangers menedzsere legutóbbi írásában kifejtette: szerinte az angol nemzeti együttesben játszó játékosok egyszerűen már nem tudnak futballozni.

„Szenvedélyes vagyok, ha az angol csapatról van szó, így amikor ilyen teljesítményt látok a nemzeti csapatunk játékosaitól, akkor elképesztő csalódottság fog el. Egyszerűen el kell ismernünk végre: az egész angol futball változtatásra szorul" – értékelt a Sunnak írt cikkében Redknapp, miután az angol U21-es csapat utóbbi három csoportmeccsét elveszítette a korosztályos Európa-bajnokságon.

Az angol szakember szerint nem csak a fiatalokkal van a probléma: az elért eredmények alapján az egész rendszer komoly átalakításra szorul.

„Eljutottunk egy olyan pontra, ahol már nem tudjuk, hogyan kell futballozni. A jelenlegi rendszer nem működik. Roy Hodgsontól kezdve az összes edzői poszton változtatásra van szükség. Nézzük meg az úgynevezett 'aranygenerációt' Steven Gerrarddal, Frank Lamparddal, John Terryvel és Wayne Rooneyval az élén. Papíron egy ilyen nevekkel teletűzdelt csapatnál nincs erősebb, és mégis, mit értek el együtt? Semmit. Előrerugdossuk a labdát, és várjuk a csodát. Ilyen szinten ez már semmit sem ér, olyan szakemberek kellenek, akik tudják, a mai futball a labdabirtoklásra épül" – zárta gondolatmenetét Redknapp.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik