PL: két év után ismét a Chelsea adja a hónap menedzserét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.03. 20:50
Rafa Benítezt, a Chelsea menedzserét, és Robin van Persie-t, a Manchester United támadóját választották az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) a hónap legjobbjának.

A Benítez által irányított Chelsea áprilisban a Sunderlandet (2–1), a Fulhamet (3–0) és a Swansea-t (2–0) is legyőzte a bajnokságban, míg a Liverpoollal döntetlent játszott (2–2), így egy mérkőzéssel kevesebbet játszva is a harmadik helyen áll a Premier League tabelláján, egy ponttal megelőzve az Arsenalt.

A spanyol menedzsert legutóbb – még a Liverpool trénereként – 2009 márciusában választották meg a hónap legjobbjának, míg a Chelsea menedzserei közül ezt megelőzően 2011 áprilisában Carlo Ancelotti érdemelte ki az elismerést.

A hónap legjobb játékosának a Manchester United csatárát, Robin van Persie-t választották, aki áprilisban hat gólt szerzett, abból hármat az Aston Villa elleni találkozón (3–0), amelyen a „vörös ördögök” bebiztosították történetük 20. bajnoki címét. A holland válogatott csatár egyébként 25 találattal vezeti a Premier League gólkirályi címéért folytatott versenyt, amelyet nagy valószínűséggel meg is fog nyerni, hiszen a második helyen álló Luís Suárez ebben a szezonban már nem léphet pályára, míg a harmadik helyezett Gareth Bale hat góllal marad el az MU nyári szerzeményétől.

Van Persie-t ebben a szezonban már másodszor választották meg a hónap legjobbjának, korábban decemberben is kiérdemelte a díjat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik