Chelsea: hajlandóak kifizetni Demba Ba kivásárlási árát

Vágólapra másolva!
2013.01.02. 15:33
null
Demba Ba már csak egy lépésre van attól, hogy a Chelsea játékosa legyen (Fotó: Action Images)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Newcastle United hivatalos honlapján tette közzé, hogy a Chelsea hivatalos ajánlatot tett Demba Bára, a londoni klub hajlandó kifizetni a szenegáli csatár szerződésében foglalt kivásárlási árat.

 

 

A Newcastle United közleményében megerősítette: a Chelsea hivatalos ajánlatot tett Demba Bára, amelyet egyelőre még nem fogadott el a klub, de megadta az engedélyt a szenegáli támadónak, hogy a londoni egyesülettel tárgyaljon – így könnyen lehet, ha a 27 éves támadó meg tud egyezni a személyes feltételekben a kékekkel, akkor klubot válthat még januárban.

PARDEW IS ÁLDÁSÁT ADTA
Alan Pardew, a Newcastle menedzsere is megerősítette, hogy Demba Ba a Chelsea-hez tart, és a szakember már biztosra veszi, hogy a szenegáli csatár Londonban folytatja.

„Eldőlt. A Chelsea-hez megy az áldásunkkal. Fantasztikus munkát végzett nálunk, és a távozására nem negatív dologként kell tekinteni. Most minden bizonytalanság véget ért, és tovább kell lépnünk. A labda végig Demba térfelén pattogott, de a klub bármelyik játékosnál nagyobb" – erősítette meg Alan Pardew a Sky Sportsnak Demba Ba nagyon valószínű távozásának hírét.

Az egyeztetések miatt Demba Ba ma nem lesz a keretben az Everton elleni hazai bajnokin.

A Chelsea hamarosan megválik egyik csatárától, Daniel Sturridge-tól, aki minden bizonnyal a Liverpoolban folytatja pályafutását. Az újabb támadó érkezése borítékolható volt, ugyanis jelenleg a távozó Sturridge mellett Fernando Torres az egyetlen csatár a keretben.

Demba Ba szerződésének kivásárlási záradéka január elsején lett aktív, a Chelsea pedig gyorsan akcióba lépett. A Newcastle United nem hozta nyilvánosságra a szenegáli támadó kivásárlási árát, ám sajtóhírek szerint ez hétmillió font körül mozog.

A 27 esztendős futballista a legutóbbi szezonban 16 góllal segítette a Newcastle Unitedet, a jelenlegi idényben 13 bajnoki találatnál jár. Demba Ba szerződése 2014 júniusában járna le.

Demba Ba 2011 óta 36-szor volt eredményes a Newcastle United színeiben a Premier League-ben. Ebben az időszakban csak Robin van Persie (64) és Wayne Rooney (44) tudott több találatot elérni az angol élvonalbeli bajnokságban. Ez a 36 gól kétszer annyi, mint amennyit Fernando Torres szerzett (18) a PL-ben a Chelsea játékosaként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik