Arsenal: Walcott 2017-ig hosszabbíthat, másfélszeres pénzért

Vágólapra másolva!
2013.01.03. 21:30
null
Walcott tör át a Southampton védősorán (Fotó: Reuters)
Hamarosan aláírhatja alapesetben június végén lejáró szerződésének meghosszabbítását Theo Walcott, az angol Arsenal válogatott labdarúgója, az együttes egyik kulcsembere.

 

A tárgyalások az érintett felek között már régóta zajlanak, a villámléptű szélső például már tavaly augusztusban nemet mondott arra az ötéves szerződésre, amely heti 75 ezer fontos fizetést biztosított volna számára. Jelenleg heti 60 ezer fontos kategóriába tartozik.

Angol lapértesülések szerint a kivárás kifizetődő volt – lesz – számára, hiszen az új szerződés 2017 nyaráig már heti 90 ezer fontot garantál számára, plusz egyéb prémiumokat.

A goal.com úgy értesült, mindez már Walcott tetszését is elnyerte, így igazából már csak az aláírása hiányzik az új szerződésről, amire heteken belül sort kerítenek.

Abban az esetben, ha Walcott mégsem hosszabbít, úgy a nyáron ingyen távozhat. Kérőkben még a Premier League-ből sincs hiány: már jelezte érdeklődését a Chelsea, a Manchester United és a Liverpool is.

Walcott a szezon 29 eddigi mérkőzéséből mindössze tizenkettőn lehetett kezdő, de tizennégy góljával vezeti a házi góllövőlistát.

Arsene Wenger már korábban úgy nyilatkozott a témával kapcsolatban, hogy szeretnének annak mielőbb a végére érni. Leginkább azért, hogy gátat vessen egy újabb kulcsember távozásának, főként ingyen. Az elmúlt években közönségkedvenc hagyta el az Emirates Stadiont: Robin van Persie és Alex Song 2012, míg Samir Nasri és Cesc Fabregas 2011 nyarán távozott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik