Priskinnek a kerettagsága, főnökének az állása van veszélyben

Vágólapra másolva!
2011.01.06. 09:54
null
Hamarosan végleg elválhatnak Priskin Tamás és Roy Keane útjai (Fotó: Action Images)
A jelek szerint klubváltás előtt áll Priskin Tamás, az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Championship) szereplő Ipswich Town csatára, akit sajtóhírek szerint a második csapathoz „száműzött" Roy Keane menedzser, ahol egyébként egy hétközi meccsen gólt is szerzett.

A Daily Mail szerint a 24 éves magyar támadót Roy Keane, az együttes menedzsere kirakta az első csapat keretéből, így a játékos jelenleg a tartalékokkal edz. Más angol források is azt állítják, hogy Priskinnek nincs jövője az egyébként Fülöp Mártont is foglalkoztató Ipswichnél.

Az információt alátámaszthatja az a tény, hogy a magyar támadó kedden pályára lépett az Ipswich tartalékcsapatában a Crystal Palace elleni zárt kapus edzőmeccsen, sőt gólt is szerzett a 2–0-ra megnyert találkozón.

Korábban beszámoltunk arról, hogy Keane éles kritikával illette Priskint, mivel a szakember véleménye szerint a csereként pályára lépő támadó „durcás, sértődött futballt" mutatott be az egyik bajnokin. A játékos erre reagálva elmondta, szerinte nem igazak Keane vádjai.

Ami a jövőt illeti: Priskin iránt a másodosztályú Swansea és a harmadik ligás Southampton is érdeklődik, sőt, állítólag a két klub egyike már egymillió fontos vételi ajánlatot is tett a játékosért. A 24 éves csatárnak 2012 nyaráig van érvényes szerződése az Ipswich Townnál.

Priskin jövőjét azonban alapvetően meghatározhatja Roy Keane menedzser sorsa is, ugyanis a szakembernek egyáltalán nincs betonbiztos helye a másodosztály 19. helyén álló Ipswichnél (3 pontra van a csapat a kieső helyektől).

A Nottingham elleni bajnoki vereséget követően a helyi Evening Star címlapján az „Eljött az idő a váltásra, Marcus" című anyaggal indított, amelyben a klubtulajdonos Marcus Evanst kérik Keane menesztésére.

Az Ipswich az elmúlt 9 fordulóban csak 4 pontot szerzett meg a lehetséges 27-ből, Keane pedig a Nottingham elleni meccs után a szurkolókkal is összetűzésbe keveredett. A drukkerek meglehetősen nyersen kérték számon a menedzseren az eredmények elmaradását, Keane visszamutogatott nekik, majd a biztonságiaknak kellett rendet tennie, mert a tréner mellett és ellen tüntető drukkerek majdnem egymásnak estek.

Keane szerződése a nyáron lejár, és ha a menesztést megússza, akkor sem fogják meghosszabbítani – az ír menedzser két éven belül élvonalba jutást ígért kinevezésekor, ennek pedig semmi nyoma. Keane-nek felróják azt is, hogy drága igazolásai nem jöttek be: Priskin Tamás 1.7 millió fontos vételként a tartalékokhoz van száműzve, az 1.6 millióért igazolt Lee Martin pedig a Charltonnál van kölcsönben.

 PRISKIN STATISZTIKÁI A 2010–2011-ES SZEZONBAN
  Mérk. Gól Gólpassz Becserélték Lecserélték Játékperc (átlag)
Championship 19 3 3 8 8 53
Angol ligakupa 4 2 1 90
Összesen 23 5 3 8 9  

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik