Capello és a mágikus három + kettő + kettő

Vágólapra másolva!
2010.03.30. 09:59
null
Fabio Capello és akit a világ egyik legjobbjának tart: Wayne Rooney (Fotó: Action Images)
Fabio Capello, az angol válogatott szövetségi kapitánya egy minapi televíziós interjúban megnevezte a világ három legjobb labdarúgóját, meg még kettőt; beszélt arról is, mely angol játékosok tették rá a legjobb benyomást a közelmúltban, és sokadszor is megemelte a kalapját David Beckham előtt, aki szerinte oly fontos figurája az angol futballnak, hogy mindenképpen ott a helye a nyári világbajnokságon.

„Pillanatnyilag három játékost látok a világ futballpályáin, aki bármikor döntő befolyással lehet egy mérkőzés alakulására: (Cristiano) Ronaldo, (Lionel) Messi és (Wayne) Rooney. Nagyon sokat várok két másik figyelemre méltó játékostól, (Sergio) Agüerótól és (Alexandre) Patótól is, koruknál fogva övék a jövő" – mondta a spanyol Gol Televisionnak adott interjújában Fabio Capello.

A világ élvonalában dolgozó edzői gárda egyik legtekintélyesebb alakja természetesen leginkább az angol válogatott tagjainak formájával van elfoglalva, és nem jött zavarba a kérdéstől, hogy vajon vannak-e olyan emberei, akikkel meglepheti a világot.

„Tavaly Theo Walcott tette rám a legmélyebb benyomást, nagyon fontos szerepe volt abban, hogy ilyen sikeresen szerepeltünk a selejtezőkön – így Capello. – Ebben az idényben James Milner fejlődése a legszembetűnőbb: több meccsen is velünk volt, állandó tagja lett a keretnek. S persze ott van a már említett Rooney, aki számolatlanul rúgja a gólokat az idén. Igen meggyőző a játéka, remélem, ezt a formáját futja majd a világbajnokságon is."

Ami David Beckhamet illeti, Capello igencsak fájlalja a sérülését, játéka szerinte nagyon hiányozik majd a nyári vb-n.

„David ama futballisták közé tartozik, akik bármikor készek csupán tíz-tizenöt percre is beállni. Az öltöző hangulata szempontjából is meghatározó, szimbolikus figura, ezért is ajánlottam fel neki, hogy utazzon el velünk Dél-Afrikába. Csak az ő döntésén, no meg a gyógyulásán múlik, él-e vele" – mondta az angol kapitány.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik