Arab tulajdonba került a Portsmouth: al-Fahim az új nagyfőnök

Vágólapra másolva!
2009.07.21. 18:07
A Portsmouth hivatalosan is bejelentette, hogy a csapatot megvette Szulejman al-Fahim, arab milliárdos. Az új, dubai születésű tulajdonos egyben a klub elnöke is lesz. Paul Hart menedzser kinevezését pedig véglegesítették az együttesnél.
Az új tulaj (jobbra) mindössze 32 éves
Az új tulaj (jobbra) mindössze 32 éves
Az új tulaj (jobbra) mindössze 32 éves
Az új tulaj (jobbra) mindössze 32 éves

Hetek alatt lezárult a tárgyalás Alexandre Gaydamak (aki 2006-ban vette meg az egyletet Milan Mandaricstól) és Szulejman al-Fahim között. A Portsmouth hivatalosan is bejelentette, hogy a futballklub az egyesült arab emírségekbeli üzletember tulajdonába került.

Al-Fahim a csapat hivatalos honlapján ismerte el a vételt, és hogy a jövőben a klub elnökeként is dolgozik.

„Nagyon örülök, hogy a klub vezetésében tevékenykedhetek, és támogathatom a futballcsapatot a jövőbeli sikerek elérésében. A Portsmouth jelentős hagyományokkal büszkélkedik, amelyeket szándékomban áll tovább építeni” – fogalmazott al-Fahim.

Peter Storrie ügyvezető elmondta, hogy az üzlet hosszú távon stabilitást jelent a gárdának. Az 1898-ban alapított klub az előző Premier League-szezonban a 14. helyen végzett, az új tulajdonos szerepvállalása pedig elegendő kell legyen ahhoz, hogy a csapat folyamatosan harcban legyen a nemzetközi kupahelyekért.

A Portsmouthhoz kapcsolódó hír, hogy az eddigi ideiglenes tréner, Paul Hart kinevezését véglegesítették az együttesnél. Az 56 éves Hart februárban vette át az irányítást Tony Adamstől, majd kiharcolta az alakulattal a bennmaradást.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik