A Chelsea nyerte meg a csalódott csapatok csatáját az Emiratesben

Vágólapra másolva!
2009.05.10. 19:09
Az angol bajnokság 36. fordulójának londoni rangadóját a Chelsea nyerte meg, miután a félidei 0–2 után 4–1-re legyőzte az Arsenalt. A kékek Alex fejesével szereztek vezetést, majd Nicolas Anelka is betalált a szünet előtt. Fordulás után Kolo Touré öngólját követően szinte már eldőlt a mérkőzés, ám Nicklas Bendtner szépítése reményt adott a hazaiaknak. A találkozó végeredményét Florent Malouda közelről szerzett gólja állította be, így a Chelsea diadalmaskodott a hét közben BL-búcsúra kényszerülő együttesek összecsapásán.
Hiába az „ágyúsok” fölénye, Alex a kapuba fejeli a Chelsea vezető gólját
Hiába az „ágyúsok” fölénye, Alex a kapuba fejeli a Chelsea vezető gólját
Hiába az „ágyúsok” fölénye, Alex a kapuba fejeli a Chelsea vezető gólját
Hiába az „ágyúsok” fölénye, Alex a kapuba fejeli a Chelsea vezető gólját

A csalódott csapatok csatájaként beharangozott mérkőzésen az Arsenal már az első percben lendületesen kezdett, ám a folytatásban az eltékozolt helyzetek megbosszulták magukat, hiszen a Chelsea szinte a semmiből két gólt szerezve nemcsak az előnyt ragadta magához, de a kezdeményezést is, így Guus Hiddink fiai nyugodtan várhatták a második játékrészt.

Didier Drogbát ugyan Roman Abramovics a hétközi Barca meccs utáni, Övrebö játékvezető elleni kirohanása után nem akarta többet klubja mezében látni, az orosz pénzemberrel jó kapcsolatot ápoló holland menedzser azonban másként gondolkozik a futballról, és az elefántcsontparti játékost a kezdőbe jelölte az Emirates Stadiumban.

Drogba nem sok vizet zavart a mérkőzés első 25 percében, kicsit talán duzzogva vette tudomásul, hogy Angliában is füttyszóval értékelik a világ igazságtalanságát követő, belőle ösztönember módjára kitörő moderálatlan viselkedést.

Aztán a 27. percben mégis ő harcolt ki szabadrúgást az Arsenal „esze”, Cesc Fabregas ellen, majd a pontrúgást is a támadó ívelte az előrehúzódó Alex fejére, aki mértani pontossággal helyezett a léc alá, vezetéshez juttatva az addig keveset mutató kékeket. 0–1

Merthogy addig jobbára az Arsenal előtt adódtak lehetőségek, ám az „ágyúsok” csak nem találták el a kaput. Theo Walcott remekül játszva több lehetőséghez jutott, ám rendre mellé vagy fölé helyezett, Robin van Persie sarkazása után pedig José Bosingwa mentett.

Amikor pedig már úgy tűnt, hogy minden klappol, akkor Abou Diaby lőtte el Fabregas elől a labdát…

A Chelsea-ben Alex gólja után a korábbi arsenalos Nicolas Anelka is villant egyet, húsz méterről kilőtte a bal alsót, a 2–0-s előny birtokában pedig nyugodtan játszhatta saját játékát a vendégcsapat.

Fordulás után ráadásul Kolo Touré a saját kapujába „mentett” Drogba elől, így hiába biztatta övéit hevesen hibája után, ő is sejthette: 0–3-ról nagyon nehéz talpra állni a világ egyik legjobban védekező csapata ellen.

Arsene Wenger cseréi ugyan legalább a gólt meghozták az Arsenalnak Nicklas Bendtner találata révén, ám Emmanuel Adebayor teljesítménye csupán műesései miatt marad emlékezetes. Florent Malouda lesről szerzett találata már nem osztott, nem szorzott. A Chelsea 4–1-re nyert. A kékek korábban nem nyertek még ekkora különbséggel az Arsenal otthonában a Premier League bevezetése óta.

A TALÁLKOZÓ ÖSSZEFOGLALÓJA


PREMIER LEAGUE

Nézőszám: 60 000
Játékvezető: Phil Dowd
A KEZDŐCSAPATOK
Arsenal Chelsea
21 Fabianski 1 Cech
3 Sagna 17 Bosingwa
5 K. Touré 26 Terry
40 Gibbs 33 Alex
18 Silvestre 3 A. Cole
2 Diaby 8 Lampard
4 Fabregas 12 Mikel
17 Song 5 Essien
8 Nasri 15 Malouda
14 Walcott 11 Drogba
11 Van Persie 39 Anelka
Menedzser: Arsene Wenger Menedzser: Guus Hiddink

Gólszerző: Bendtner (70.), ill. Alex (28.), Anelka (39.), Touré (49. – öngól), Malouda (87.)
Csere: Diaby h. Bendtner (59.), Song h. Denílson (67.), Walcott h. Adebayor (67.), ill. Bosingwa h. Ivanovics (77.), Malouda h. Ballack (89.)
Sárga lap: Fabregas (27.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik