Kinnear a Blackburn-meccs után kifakadt „örökölt” játékosai ellen

Vágólapra másolva!
2009.01.18. 15:34
A Newcastle United szombaton 3–0-s vereséget szenvedett a Blackburn Rovers otthonában a Premier League 22. fordulójában. A négy meccs óta nyeretlen Newcastle ezzel a 13. helyen áll a tabellán, ám csupán két ponttal előzi meg a még kieső helyen található Stoke Cityt. Joe Kinnear, a „szarkák” menedzsere a Blackburn elleni találkozót követően éles kirohanást intézett játékosai ellen.
Joe Kinnear elégedetlen játékosai teljesítményével
Fotó: Reuters
Joe Kinnear elégedetlen játékosai teljesítményével
Joe Kinnear elégedetlen játékosai teljesítményével
Fotó: Reuters
Joe Kinnear elégedetlen játékosai teljesítményével

GOSZTONYI PRÓBAJÁTÉKON

Angol sajtóértesülések szerint Az U19-es magyar válogatott középpályása, Gosztonyi András a következő hetet a Newcastle United csapatánál tölti próbajátékon. Az MTK honlapja arról számol be, hogy a játékost egy hétre elengedték Angliába, és engedélyezték számára, hogy a „szarkák” edzésein és esetleges tesztmérkőzésein is részt vegyen.

Amennyiben Gosztonyi szerződést kap, ő lehet a Newcastle második magyar játékosa. Kádár Tamás egy évvel ezelőtt a ZTE-től került a Newcastle Unitedhez, igaz, a felnőttek között még nem lépett pályára hivatalos mérkőzésen.
Joe Kinnear szeptemberben vette át a csapat irányítását, miután elődje, a szurkolók szeretetétől övezett Kevin Keegan lemondott. A csapatnak azonban azóta sem megy a bajnokságban, és a szurkolók sem különösebben kedvelték meg Kinneart.

A menedzser a Blackburn elleni idegenbeli mérkőzést követően a sajtó előtt nyilvánosan, módfelett erősen kritizálta játékosai teljesítményét. „Én csak örököltem őket – kezdte egy emlékeztetővel mondanivalóját Kinnear –, nem az én játékosaim, ezt mindenki elfelejti.”

„Ám ennél is nagyobb probléma, hogy a keretünkben nincs elég minőségi labdarúgó. Ezt miért nem kérdezik meg az előző menedzsertől és az azelőttitől?” – esett neki meglehetősen arrogánsan Kinnear Keegannek és Sam Allardyce-nak, aki szombaton épp a csapatát verő Blackburn kispadján ült.

„Cipelem tovább a terhet, egyszerűen ez van” – folytatta Kinnear, akinek a szezon végén lejár a szerződése, ám Mike Ashley, a klub tulajdonosa állítólag már tárgyalt vele a hosszú távú folytatásról.

„Szeretném, ha annak alapján ítélnének meg, amit én alakítok ki. Az első csapatunk összetétele jelenleg nem jó. Valahogy át kell vészelni a szezont, és a nyáron nagytakarítás lesz, akkor minden alaposan megváltozik.”

Érdekes megjegyezni ugyanakkor, hogy Keegan szeptemberben azért mondott le, mert nem értett egyet a klub játékospolitikájával, és hogy abban nem adnak szabad kezet neki a tulajdonosok, ennek fényében viszont – ha megéri – a nyár sem ígérkezik könnyűnek Kinnear számára.

„Csak fekszem az ágyban, és attól rettegek, nehogy a következő szezonban a Championshipben játsszunk. Borzalmas lenne kiesni!” – mondta Kinnear, akinek azonban ez esetben aligha kell nyáron nagytakarítania…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik