Tévez büntetője döntött Buzsákyék manchesteri vendégjátékán

Vágólapra másolva!
2008.11.11. 23:29
A Manchester United csak egy büntetőből lőtt góllal tudta legyőzni Buzsáky Ákos csapatát, a Queens Park Rangerst az angol Ligakupa 4. fordulójában. A magyar középpályás nem csak a vereség miatt bosszankodhat, hanem amiatt is, hogy a 33. percben sérülés miatt le kellett cserélni.
Tévez (balra) gólja továbbjutást ért a Manchester Unitednek
Fotó: Reuters
Tévez (balra) gólja továbbjutást ért a Manchester Unitednek
Tévez (balra) gólja továbbjutást ért a Manchester Unitednek
Fotó: Reuters
Tévez (balra) gólja továbbjutást ért a Manchester Unitednek

Az előző fordulóban az Aston Villát búcsúztatta a Queens Park Rangers, a manchesteriek tehát nem vehették félvállról a kedd esti összecsapást. Dimitar Berbatov és Wayne Rooney pihent, így Carlos Tévez volt az egy szem csatár a Unitednél.

Az első félidőben ez a taktika nem hozott eredményt, az egyetlen komoly helyzetre a 42. percig kellett várni, ekkor John O’Shea adott remek labdát Téveznek, aki viszont nem tudott a kapuba találni.

A QPR és a magyar szurkolók sajnálatára a találkozón kezdőként pályára lépő Buzsáky Ákost a 33. percben le kellett cserélni. Úgy tűnt, a magyar középpályást térdsérülés miatt kellett lehívni a pályáról.

A második félidőt valamivel nagyobb elánnal kezdték a „vörös ördögök”, de Pak Dzsi Szung révén csak kapufáig jutottak. A 76. percben végül csak sikerült bevenniük a vendégek kapuját. A csereként beálló Danny Welbecket vitte a földre a tizenhatoson belül Peter Ramage, a büntetőt pedig Tévez váltotta gólra.

Öt perccel később aztán elhallgatott az Old Trafford közönsége, ugyanis Samuel Di Carmine gólt fejelt, de fellélegezhettek a manchesteri hívek, mivel a játékvezető les miatt, helyesen, nem adta meg a találatot.

A hátralévő időben még mindkét oldalon volt lehetőségük a játékosoknak a gólszerzésre, de a kapusok a helyükön voltak, így maradt az 1–0, amivel az MU, ha nehezen is, de továbbjutott.

ANGOL LIGAKUPA

4. FORDULÓ
MANCHESTER UNITED–QUEENS PARK RANGERS 1–0 (0–0)
Old Trafford, Manchester
Nézőszám: 62539; Vezette: Phil Dowd
MANCHESTER UNITED: Kuszczak – Da Silva, Neville (Vidics, 89.), Evans, O’Shea – Pak, Possebon (Welbeck, 72.), Gibson, Nani – Anderson – Tévez
Menedzser: Alex Ferguson
QPR: Cerny – Stewart, Connolly, Hall, Ramage – Buzsaky (Agyemang, 33.), Rowlands, Cook (Di Carmine, 78.), Mahon – Parejo (Ledesma, 46.), Blackstock
Menedzser: Gareth Ainsworth
Gólszerző: Tévez (76. – 11-esből)

ANGOL LIGAKUPA

4. FORDULÓ
Arsenal–Wigan 3–0 (Simpson 42., 66., Vela 70.)
Stoke–Rotherham 2–0 (Whelan 21., Pugh 59.)
Swansea–Watford 0–1 (Williamson 21.)
Derby County–Leeds 2–1 (Villa 6., Ellington 18., ill. Becchio 40.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik