Buzsáky: Iain Dowie több mindenben hasonlít José Mourinhóra

Vágólapra másolva!
2008.10.20. 15:50
Buzsáky Ákos a Championship hétvégi fordulójában fontos gólt szerzett csapatában, a Queens Park Rangersben, s ezzel mintegy hozzájárult menedzsere, Iain Dowie állásának stabilizálásához. A magyar középpályás szerint Dowie nagyon jól bánik játékosaival, legalább olyan jól, mint José Mourinho.
Buzsáky Ákos lába a Nottingham ellen is elsült
Fotó: Action Images
Buzsáky Ákos lába a Nottingham ellen is elsült
Buzsáky Ákos lába a Nottingham ellen is elsült
Fotó: Action Images
Buzsáky Ákos lába a Nottingham ellen is elsült

A QPR a sereghajtó Nottingham Forestet verte meg hazai pályán 2–1-re, és a sikerhez Buzsáky Ákos egy 20 méterről szerzett szép góllal járult hozzá. A három ponttal a hetedik helyre jött fel a londoni csapat, ezzel pedig némileg biztosabbá vált Iain Dowie helye a gárda kispadján.

A nagy terveket szövögető Queens Park Rangersnél szinte mindig a levegőben van a trénerváltás, hiszen a Formula–1-ből ismert gazdag tulajdonosok, Flavio Briatore és Bernie Ecclestone többször hangoztatták, hogy nevesebb szakembert szeretnének az együttes élén látni. Buzsáky szerint azonban Dowie-val nincs semmi probléma, nagyon jó edző.

A The Sunnak adott nyilatkozatában egyenesen José Mourinhóhoz hasonlította jelenlegi mesterét.

„Különböző erényeik és elképzeléseik vannak, de Dowie és Mourinho ugyanakkor sokban hasonlít is egymáshoz” – kezdte Buzsáky, aki még a Portónál dolgozott a portugál sztáredző irányítása alatt.

„Dowie mindig megvéd minket, akkor is kiáll mellettünk, amikor rossz eredményt érünk el. Pontosan úgy, ahogy Mourinho teszi, ami nagyon fontos, mert így az öltöző egyfajta menedéket jelent, ahol tudjuk, hogy mindannyian egymásért küzdünk. Dowie legalább olyan jól bánik a játékosaival, mint a portugál szakember” – mondta az angol lap által „magyar AK-47-esként” nevezett futballista.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik