Roy Keane ultimátumot adott Fülöp Márton átigazolási ügyében

Vágólapra másolva!
2008.07.29. 12:08
Könnyen meghiúsulhat Fülöp Márton tervezett klubcseréje, mert úgy tűnik, a Stoke City és a magyar kapus nem tud megállapodni a szerződés részleteiben. Fülöp jelenlegi klubja, a Sunderland áldását adná az üzletre, de fogy a türelem: 24 órán belül pontot kell tenni az ügy végére. Eközben a Stoke City a dán válogatott Thomas Sörensent is teszteli…
Ketyeg az óra, fogy Roy Keane türelme: Fülöp Mártonnak döntenie kell
Fotó: Action Images (archív)
Ketyeg az óra, fogy Roy Keane türelme: Fülöp Mártonnak döntenie kell
Ketyeg az óra, fogy Roy Keane türelme: Fülöp Mártonnak döntenie kell
Fotó: Action Images (archív)
Ketyeg az óra, fogy Roy Keane türelme: Fülöp Mártonnak döntenie kell

A magyar válogatott kapusa rendszeres játéklehetőséghez szeretni jutni, és ezért is vetődött fel, hogy a Stoke City csapatába igazol. Fülöp úgy érzi, a „fazekasok” csapatában sikerülhet neki, ami a Sunderlandnél nem: nevezetesen az, hogy az ő nevével kezdődjön az együttes összeállítása.

A két klub megállapodott a vételárról, amely sajtóinformációk szerint 3 millió font körül mozog, de Fülöpnek még nem sikerült egyességre jutnia a Stoke vezetőivel szerződése részleteiről.

A „fekete macskák” menedzsere, Roy Keane viszont megelégelte a várakozást, és rövid határidőt szabott a kapusnak.

„Ha 24 órán belül nem sikerül Mártonnak és a Stoke vezetőinek megegyezniük, akkor Fülöp továbbra is a Sunderland játékosa marad. Ez esetben visszavárom az edzésekre, méghozzá örömmel, mert minden képessége megvan ahhoz, hogy kiváló kapussá váljon” – nyilatkozta a Manchester United korábbi középpályása a Sunderland Echo című lapnak.

A menedzser még azt is sejtetni engedte, hogy szerinte a fiatal magyar kapus egyszerűen túl sokat kér a Stoke vezetőitől, és ezért késik a megállapodás. „Sok játékosnak az a célja, hogy a kezdőcsapatban kapjon helyet, és mikor megkapnák a lehetőséget, akkor… A pénznek egyszerűen túl nagy hatalma van a mai labdarúgásban.”

Időközben az sem tűnik biztosnak, hogy Fülöp valóban első számú kapus lehetne a Premier League újoncánál, mert a „fazekasok” a dán válogatott Thomas Sörensent tesztelik. Tony Pulis, a Stoke menedzsere tehát döntés előtt áll: Sörensen ingyen, vagy Fülöp 3 millió fontért?

ROY KEANE HOBBIJA

Úgy tűnik, Roy Keane kedvenc elfoglaltsága az ultimátumadás. Fülöp nem az egyetlen, aki 24 órás határidőt kapott a Sunderland menedzserétől. Keane a Tottenham két játékosát, Steed Malbranque-ot és Younes Kaboult sürgette meg, hogy egy napon belül döntsék el, a Sunderlandben folytatják-e pályafutásukat, vagy maradnak a White Hart Lane-en.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik