Tímár szerint a Plymouth sikereinek egyik titka a magyar nyelv

Vágólapra másolva!
2008.02.25. 16:06
Timár Krisztián, az angol másodosztályú Plymouth Argyle futballistája a helyi sajtó képviselőinek adott nyilatkozatában a csapat új titkos fegyverét árulta el. A középső védő szerint nem kis haszna származik az együttesnek abból, hogy csapattársával, Halmosi Péterrel senkitől sem zavartatva irányíthatják egymást a pályán magyarul.
Tímár Krisztián remekül érzi magát a Plymouthnál
Tímár Krisztián remekül érzi magát a Plymouthnál
Tímár Krisztián remekül érzi magát a Plymouthnál
Tímár Krisztián remekül érzi magát a Plymouthnál

A 28 éves középső védő meghatározó szerepet játszik abban, hogy az Argyle a Premier League-be való feljutásért küzd mostanság. Az elmúlt négy meccsüket sorozatban megnyerték, és az ötödik helyen állnak jelenleg a Championshipben.

A gárda másik magyarja, Halmosi is kitesz magáért. Nyolc gólt vállalt eddig ebben a szezonban, az elmúlt négy meccsen pedig négyszer volt eredényes. Az is figyelemre méltó, hogy a plymouthiak minden meccsüket megnyerték, amelyen Halmosi betalált.

A balszélső kétszer is megzörgette a Burnley hálóját a legutóbbi, múlt szombati bajnokin a másodosztályban, amelyen 3-1-re győzedelmeskedtek a dél-angolok.

A keménykötésű hátvéd, Tímár Krisztián úgy gondolja, az újsütető sikereik kulcsa, hogy titkos fegyverre akadtak csapattársával és egyben honfitársával, a válogatott játékos Halmosival.

"Rendszeresen kommunikálunk magyarul Péterrel a mérkőzéseken, szólok, neki, hogy hova helyezkedjen, a pályán senki sem sejti soha mire készülünk."

"Nem csak a zöld gyepen, hanem a mindennapi életben is összetartunk. Közel lakunk egymáshoz, és a feleségeink is barátnők." – mesélte Tímár az angol újságíróknak.

Halmosi egyébként abban a lakásban talált új otthont magának, ahol korábban az ugyancsak magyar válogatott Buzsáky Ákos rendezkedett be.

Korábban Buzsáky is az egyik húzóembere volt az alakulatnak, de novemberben átigazolt a rivális Queens Park Rangershez.

Paul Sturrock együttese a hétvégén éppen magyar rangadót játszik: ahhoz a West Bromwich Albionhoz látogatnak, amelynek sztárja egy bizonyos Gera Zoltán.

A Baggies egy hellyel és három ponttal előzi meg Tímárékat a táblázaton, a plymouthiak legalább egy ponttal szeretnének távozni Birminghamből.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik