A francia szövetség elnöke szerint nem megy Newcastle-be Houllier

Vágólapra másolva!
2008.01.15. 20:07
Gerard Houllier neve is felmerült a Newcastle labdarúgócsapatának új edzőjeként, de a szakember várhatóan nem lesz az angol klub edzője. A francia válogatott technikai igazgatójaként működő sportvezető jól érzi magát jelenlegi szerepkörében, és a szövetség is ragaszkodik hozzá.
Gerard Houllier nem hagyja ott a francia válogatottat
Imago
Gerard Houllier nem hagyja ott a francia válogatottat
Gerard Houllier nem hagyja ott a francia válogatottat
Imago
Gerard Houllier nem hagyja ott a francia válogatottat

Mióta Sam Allardyce közös megegyezéssel távozott a Newcastle United kispadjáról csak úgy röpködnek a nevek. Felmerült már a klub egykori legendája, Alan Shearer, a Portsmouth szakvezetője, Harry Redknapp, valamint a Blackburn mestere, Mark Hughes érkezése is.

Eddig mindhárom jelölt nemet mondott, angol sajtóértesülések szerint most új edző került a képbe Gerard Houllier személyében.

A 60 éves francia edző jelenleg hazájában dolgozik a válogatott technikai igazgatójaként. A szövetségben nagyon elégedettek a munkájával, és nem akarják elengedni.
„Beszéltem telefonon Gerarddal, aki jelenleg a mi megbízásunkból az Egyesült Államokban tartózkodik” – mondta Jean-Pierre Escalettes, a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) elnöke az AFP hírügynökségnek. – „Ő pedig biztosított róla, hogy csak arról van szó, miszerint ha egy angol klub bajba kerül, mindig felmerül a neve. Az ő szava elég nekem.”

Escalettes hozzátette, hogy Houlliernek nagy tekintélye van Angliában, és a francia válogatott nagyon jól járt, hogy ő lett a technikai igazgató.

A tervek szerint Houllier Shearerrel együtt dolgozna a Newcastle-nél. Az egykori kiváló csatár – miután visszatért Barbadosról, ahol szabadságát töltötte – elmondta, hogy egy nap majd szívesen irányítaná a Unitedet.

Chris Mort, a Newcastle elnöke korábban úgy nyilatkozott: nem fontos számára, hogy angol legyen a csapat következő edzője, csak az kell, hogy az illető beszéljen angolul.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik