Ronaldo nem rejti véka alá titkos vágyát: spanyol klubba igazolna

Vágólapra másolva!
2007.12.18. 19:36
Cristiano Ronaldo, a Manchester United portugál válogatott támadó középpályása részletes interjút adott az újságíróknak a FIFA Év Játékosa díjátadó után. Ebben őszintén nyilatkozott egyik nagy álmáról, hogy egyszer majd spanyol élklubban folytatná. A 2007-ben az Aranylabda-szavazáson második, Év-Játékosa versenyben harmadik helyezést elérő klasszis nem sajnálja Kakától a két elismerést, és máris a 2008-as díjakra koncentrál.
Cristiano Ronaldo Pelé nyomdokaiba lépne
Cristiano Ronaldo Pelé nyomdokaiba lépne
Cristiano Ronaldo Pelé nyomdokaiba lépne
Cristiano Ronaldo Pelé nyomdokaiba lépne

NEMI ERŐSZAK A MU KARÁCSONYI PARTIJÁN?

A manchesteri rendőrség nemi erőszak ügyében indított nyomozást kedden, miután egy 26 éves fiatal hölgy feljelentést tett hozzájuk azzal, hogy a Great John Street Hotelben megerőszakolták. Az eset pikantériája, hogy a szállodában éppen a Manchester United labdarúgócsapatámak a karácsonyi partija zajlott, ahol börleszktáncsosnők is szórakoztatták a "vörösördögöket". Közülük egyedül a zürichi FIFA-díjátadón résztvevő Cristiano Ronaldo hiányzott. A klub egyelőre nem adott ki hivatalos közeleményt az ügyben.
Cristiano Ronaldo a tegnap esti FIFA-gálán adott nyilatkozatában kifejtette: gyakran eljátszik a gondolattal, hogy egyszer Spanyolországba, a Primera Divison egyik élcsapatához igazoljon.

“Egyszer egy napon Spanyolországba igazolnék. Nem tudom lehetséges-e, de én erről álmodom" – kezdte a Manchester United sztárja.

A Real Madrid és a Barcelona is szívesen látná a soraiban a támadó középpályást, a katalánok Ronaldinho esetleges eladását követően ráadásul csillagászati összeget sem sajnálnának a pimasz zseniért.

"Fantasztikus bajnokság a La Liga, szeretem azt a stílust, ahogy ott játszanak. Mindazonáltal meg vagyok győzödve arról, hogy jelen pillanatban az angol a legerősebb bajnokság Európában. Manchesterben jelen pillanatban nagyon jól érzem magam, elképzelhető, hogy hosszú évekig itt fogok még maradni.

Csak a Jóisten tudja, de talán egyszer azért a spanyol bajnokságban is bizonyíthatok, remek tapasztalat lenne."

A portugál cselgépnek súlyos nézeteltérése volt a 2006-os világbajnokságon klubtársával, az angol válogatott Wayne Rooney-val, de hamar rendeződött viszonyuk, s ebben az idényben már nyoma sem volt öltözői atrocitásoknak a Manchester United háza táján.

Számos olyan vélemény kering azonban szakmai körökben, amelyek szerint Ronaldo csak latin közegben tudná megmutatni minden képsségét, arról nem is beszélve, hogy a Barcelona, a Real Madrid, vagy az AC Milan mezében talán még a mostaninál is jobban reflektorfénybe kerülne produkciója.

Az Aranylabda-szavazáson második, Év-Játékosa versenyben harmadik helyezést elérő klasszis nem sajnálja Kakától a két elismerést, és máris a 2008-as díjakra koncentrál.

Cristiano Ronaldo ebben az idényben már 14 gólt lőtt a vörösördögök színeiben, s ha így folytatja jövőre is, jó eséllyel pályázik mindkét címre.

Ehhez persze nem csak káprázatos cselekre lesz szüksége, hanem olyan érett csapatjátékossá is kell válnia, aki mindent alárendel a Manchester United céljainak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik