Vége a sorozatnak: hazai porondon is oda az Arsenal veretlensége

Vágólapra másolva!
2007.12.09. 16:50
Elszenvedte első vereségét a 2007-2008-as angol pontvadászatban (Premier League) az Arsenal, miután 2-1-re kikapott a Middlesbrough vendégekén. A Riverside-on rendezett összecsapás elején Stewart Downing 11-esből szerezte meg a vezetést, a 73. percben pedig Tuncay Sanli duplázta meg a Boro előnyét. A rendes játékidő hosszabbításában Tomas Rosicky még kozmetikázta az eredményt, de csapata már nem tudott egyenlíteni.
Stewart Downing (pirosban) 11-esből szerzett gólt, de a mezőnyben is hasznosan játszott
Reuters
Stewart Downing (pirosban) 11-esből szerzett gólt, de a mezőnyben is hasznosan játszott
Stewart Downing (pirosban) 11-esből szerzett gólt, de a mezőnyben is hasznosan játszott
Reuters
Stewart Downing (pirosban) 11-esből szerzett gólt, de a mezőnyben is hasznosan játszott

Szavazás

Ki lesz a bajnok 2008-ban a Premier League-ben?

Írja be az itt látható számot!
A Manuel Almunia - Bacary Sagna, Kolo Toure, William Gallas, Gaël Clichy - Emmanuel Eboue, Lassana Diarra, Gilberto Silva, Tomas Rosicky - Emmanuel Adebayor, Eduardo da Silva kezdőcsapattal kiálló Arsenalt hidegzuhanyként érte a harmadik perc történése.

Az egykori "ágyús", Jeremie Aliadiere tört be a 16-oson belülre, majd az érkező Kolo Touré lábán rutinosan átesett. A játékvezető, Howard Webb kissé könnyű síppal, de befújta a büntetőt. A labda mögé Stewart Downing állt, s a kapu bal alsó sarkába lőtt. Almunia érezte az irányt, de nem tudta hárítani a lapos lövést. (1-0)

A folytatásban szezonbeli leggyengébb első félidejét produkálta a rengeteg sérültjét nélkülöző Arsenal. Arsene Wenger csapata fásultan mozgott a pályán, s a már sokat csodált rövidpasszos játékának csak nyomait lehetett felfedezni.

Az első 15-20 percben kis tulzással át sem lépett a Boro térfelére a vendégcsapat, ám ha ez véletlenül sikerült, akkor Eduardo és Adebayor labdaérintése jelentette az akció végét.

A togói a 35. percben mégis majdnem egyenlített. Az első játékrészre jellemző módon ekkor sem egy szép támadás végén, hanem egy rögzített szituáció után veszélyeztetett Adebayor, akinek közeli fejese csak centiméterekkel kerülte el a kaput.

Az első félidőt követően megérdemelt vezetéssel vonulhatott pihenőre a hazai csapat, a kérdés csak az volt fel tudja-e pörgetni játékát a második játékrészre a listavezető. Nem tudta...

Az 50. percben majdnem megduplázta előnyét a hazai együttes. Fábio Rochemback paszát azonban Tuncay Sanli nem tudta gólra váltani.

Az Arsenal már sokszor mentett pontot, illetve pontokat hátrányból, a 73. percben azonban kilátástalan helyzetbe került. Almunia elsőre még védte Gary O'Neil lövését, ám érkezett Tuncay, aki éles szögből a rövid felsőbe varrta a labdát. (2-0)

A folytatásban mindent megpróbált az Arsenal, de ezen a délutánon semmi sem sikerült a bajnokság éllovasának. Illetve csak majdnem semmi, a hosszabbítás negyedik percében Tomas Rosicky még szépített, de ez a gól már semmit sem jelentett. (2-1)

A Boro fontos győzelmet aratott, sikerével Gareth Southgate csapata elmozdult a kiesőzónából.

Az londoniak 22 meccs után szenvedtek vereséget az angol bajnokságban, s most már csak egy ponttal előzik meg a második Manchester Unitedot.

PREMIER LEAGUE

  • 16. FORDULÓ:
  • Middlesbrough-Arsenal 2-1 (Downing 4.-tizenegyesből, Tuncay 73. ill. Rosicky 90+4.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik