Gerrard 400. meccsén parancsolnának megálljt az ágyúsoknak a vörösök

Vágólapra másolva!
2007.10.28. 15:43
A Premier League 11. fordulójának csúcsrangadóján a bajnokság két veretlen csapata, a Liverpool és az Arsenal csap össze egymással az Anfielden. A tegnapi játéknapon egyaránt tekintélyes győzelmet arató Manchester United és Chelsea után most a bajnoki cím újabb két esélyesén a sor, hogy bizonyítson. Teljesen kiszámíthatatlan a mérkőzés végkimenetele, hiszen bár a Liverpool a pályaválasztó, a BL-ben bukdácsoló hazaiak az eddig káprázatos idényt maguk mögött tudó ágyúsokat fogadják.
Steven Gerrard rettentően elszánt az Arsenal elleni rangadó előtt
Steven Gerrard rettentően elszánt az Arsenal elleni rangadó előtt
Steven Gerrard rettentően elszánt az Arsenal elleni rangadó előtt
Steven Gerrard rettentően elszánt az Arsenal elleni rangadó előtt

A liverpooliak eddigi kilenc meccsen nem találtak legyőzőre, számtalan kínos döntetlent (Birmingham, Portsmouth, Tottenham) kellett azonban megélnie a szakírók szerint a rotációs taktikát túlságosan erőltető Rafa Benitez mesternek.

A Bajnokok Ligájában ráadásul teljesen beragadtak a rajtnál a vörösök, három meccs után csupán egy pontot tudtak elkönyvelni az A csoportban.

Az Arsenalról viszont minden téren csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Arsene Wenger együttese kilenc meccsen nyolc győzelmet és egy döntetlent ért el a bajnokságban, a BL-ben pedig három meccs után százszázalékosan, 11-0-s gólkülönbséggel vezeti a H-csoportot.

A liverpooliaknál a hírek szerint visszatér a kezdőcsapatba Fernando Torres és Xabi Alonso, Arbeloa és Pennant viszont kihagyni készszerül a találkozót.

A londoniaknál két nagyob név akad a hiányzók listáján, Philippe Senderos és Robin Van Persie.

Tavaly impresszív teljesítményt ért el a Liverpool ebben a párosításban, hazai pályán 4-1-gyel küldték haza az ágyúsokat.

Különleges alkalom lesz ez a hazaiaknál Steven Gerrard számára, az angol válogatott középpályás 400. mérkőzését abszolválja majd a vörösök színeiben.

ANGOL ELSŐ OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG (PREMIER LEAGUE)

KEZDŐCSAPATOK
LIVERPOOL ARSENAL
25 Reina 24 Almunia
03 Finnan 03 Sagna
04 Hyypia 05 Toure
23 Carragher 10 Gallas
06 Riise 22 Clichy
20 Mascherano 27 Eboue
14 Alonso 04 Fabregas
08 Gerrard 16 Flamini
10 Voronin 13 Hleb
18 Kuyt 07 Rosicky
09 Torres 25 Adebayor
vezetőedző: vezetőedző:
Rafa Benitez Arsene Wenger
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik