Meglepetés az Anfielden, a Birmingham City kihúzta döntetlennel

Vágólapra másolva!
2007.09.22. 18:02
Nagy meglepetésre az aranyéremért küzdő Liverpool FC hazai pályán csak gól nélküli döntetlenre volt képes az újonc Birmingham City ellen az angol labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában. A hazai együttes másodszor játszott döntetlen a pontvadászatban az Anfileden: augusztus 19-én 1-1-re végződött a Chelsea elleni rangadó.
Érthető Dirk Kuyt csalódása, "kalkulált" pontokat veszített a Liverpool
Reuters
Érthető Dirk Kuyt csalódása, "kalkulált" pontokat veszített a Liverpool
Érthető Dirk Kuyt csalódása, "kalkulált" pontokat veszített a Liverpool
Reuters
Érthető Dirk Kuyt csalódása, "kalkulált" pontokat veszített a Liverpool

A keddi lisszaboni Bajnokok Ligája-találkozón a Porto ellen 1-1-es döntetlent elérő Liverpool FC-ből ezúttal kimaradt Torres, így a csatársort Kuyt és Voronyin alkotta. Természetesen ettől még a „vörösök” számítottak esélyesnek, hiszen a bajnoki címre törő gárdának nem okozhatna gondot egy újonc együttes.

Érdekesség, hogy a Liverpool FC utoljára 2003. november 30-án múlta felül hazai pályán a mostani vendéget, azóta egy-egy vereség és döntetlen szerepel a mérlegben.

A szombat délutáni összecsapás elején Riise életerős lövése alig kerülte el Taylor kapuját, majd a birminghami Melendez sajnálatos sérülése került a krónikába. A papírformának megfelelően a hazaiak támadtak többet, de a norvég klasszis és Kuyt próbálkozásai sem hozták meg a vezetést az első félórában.

A 41. percben Pennant 19 méteres lövését ütötte ki a léc alól Taylor, vagyis a ’Pool továbbra sem tudta feltörni a birminghami reteszt. A játékrész utolsó pillanatai sem hoztak változást, vagyis maradt a meglepetésnek számító gólnélküli döntetlen.

A szünet után is a Liverpool FC birtokolta többet a labdát, de a Benítez-csapat játékosai továbbra sem tudták bevenni a látogatók kapuját. Az 59. percben egy eladott labdára Voronyin csapott le, 18 méteres lövését Taylor tolta oldalra.

A 61. perctől már három csatárral próbálkoztak a hazaiak: Babel helyére Torres állt. Tizenegy perccel később Voronyint Crouch váltotta, látszott, hogy Benítez minden lehetséges módot ki akar használni a győzelem megszerzéséért.

A hajrá kezdetén Torres, majd Sheffrey szerezhetett volna vezetést csapatának, de az Anfield közönségének továbbra is várnia kellett az első, valószínűleg a három pont sorsát is eldöntő találatra. A 82. percben Kelly önfeláldozó mentése akadályozta meg Crouchot a vezetés megszerzésében, vagyis egyre közelebb jártunk a bombameglepetést jelentő döntetlenhez.

Az utolsó percekben akár a Birmingham City is eredményes lehetett volna gyors ellentámadásai révén, de végül maradt a 0-0-s eredmény. Ez a forduló legnagyobb meglepetésének számít, kevesen gondolhattak arra, hogy Steve Bruce együttese pontot rabol az oroszlánbarlangból.

PREMIER LEAGUE, 7. FORDULÓ

Liverpool FC-Birmingham City 0-0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik