Wenger kitartott Adebayor mellett; a csatár a hétvégén bizonyított

Vágólapra másolva!
2007.09.17. 18:55
Az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában (Premier League) szereplő Arsenal csapatának hiányzik Emmanuel Adebayor - ha éppen nem játszik. Legalább is ezt állítja Arséne Wenger, a londoni alakulat vezetőedzője a csapat hivatalos honlapján, az arsenal.comon.
Emmanuel Adebayor (jobbra) és Kolo Toure ünnepel a Tottenham elleni meccsen
Reuters
Emmanuel Adebayor (jobbra) és Kolo Toure ünnepel a Tottenham elleni meccsen
Emmanuel Adebayor (jobbra) és Kolo Toure ünnepel a Tottenham elleni meccsen
Reuters
Emmanuel Adebayor (jobbra) és Kolo Toure ünnepel a Tottenham elleni meccsen

Rekordforgalmat hozott az előző szezon

Gazdasági szempontból a klub történetének legeredményesebb szezonja volt a 2006/07-es - jelentették be hétfőn az Arsenal labdarúgócsapatának vezetői. A nyilvánosságra hozott mérleg szerint ebben az időszakban 263 millió eurós forgalmat bonyolított az egyesület, az azt megelőző idényben ez a szám "csupán" 192,4 millió volt. Az illetékesek szerint az emelkedés elsősorban annak köszönhető, hogy 2006 nyara óta a 60 ezer néző befogadására alkalmas Emirates Stadionban játssza mérkőzéseit a gárda. "Immáron a világ három leggazdagabb klubja közé tartozunk" - jelentették ki a klubvezetők. (MTI)
Amióta az Arsenalhoz került folyamatosan támadások kereszttüzében kell bizonyítania Emmanuel Adebayornak, a gárda togói csatárának.

Hiába szerzett fontos gólokat (például az Old Traffordon a tavalyi szezonban, amellyel csapata 1-0-ra verte a későbbi bajnokot), teljesítménye finoman szólva is kívánnivalót hagyott maga után. Arsene Wenger azonban állítja: a csapatnak szüksége van a színes bőrű játékosra.

"Néhány ember kételkedik benne? Igen" - kezdte a csatár körüli helyzet értékelését az Arsenal francia menedzsere.

"De amikor nincs a pályán, láthatják, a határozott fellépés nagy része hiányzik a csapatból"

"Néha ugyan feszült, mert könnyü helyzeteket képes elhibázni, de szombaton megmutatta, hogy különböző lehetőségeket i meg tud oldani"

Adebayor 2006 januárjában érkezett Wenger egykori klubjától, a Monacotól. A magánéletben nagyon jó barátságot kötött az Arsenaltól nyáron távozó Thierry Henry-val, ám a pályán meg sem tudta közelíteni a francia teljesítményét - pedig a kritikusok talán ezt várták tőle. Most azonban bizonyított: a Tottenham ellen szerzett két gólja (a másodikról már most azt tartják, hogy a szezon végén is versenyben lesz "a bajnokság legszebb találata" kitüntető címért) - ha nem is örökre -, de elhallgattatta az őt bírálókat.



VIDEÓ - ADEBAYOR TALÁLATA A MANCHESTER UNITED ELLEN 2006-BAN:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik