A Liverpool FC teljesítette a házi feladatot a Sunderland ellen

Vágólapra másolva!
2007.08.25. 16:02
A Premier League negyedik fordulójának szombat kora délutáni mérkőzésén magabiztos, 2-0-s győzelmet aratott Rafa Benitez gárdája, a Liverpool FC az újonc Sunderland otthonában. A vörösök Sissoko sistergős lökete után szereztek veteést, az utolsó percekben aztán Voronyin biztosította be a győzelmet a vendégeknek.
Sissoko góllal háláta meg a bizalmat
Sissoko góllal háláta meg a bizalmat
Sissoko góllal háláta meg a bizalmat
Sissoko góllal háláta meg a bizalmat

Nem a hazaiak elképzelései szerint kezdődött a találkozó, Halford rémes hazazadása után Voronyin csapott le a labdára, s csak Gordon kapus hatalmas bravúrja mentette meg a korai góltól a Fekete Macskákat a második percben.

A finn védő, Hyypia borzolta tovább a sunderlandi szurkolók kedélyeit látványos ollózásával, ám nem sikerült a kapura irányítani a labdát a védőnek.

A hatalmas küzdelem mindkét oldalon véráldozatot követelt, a harc hevében Richardson és Hyypia is a cserepadra kényszerült, Stokes illetve Agger kapott helyükön játéklehetőséget.

Éppen a frissen beállt Anthony Stokes révén a hazaiak is megszerezhették volna a vezetést, Chopra kiugratása után azonban a középpályás nem tudott kifogni Reinán.

Később Babel és Sissoko is helyzetbe került a túloldalon, érett tehát a liverpooli vezetés!

Nem is kellett sokat várni, a 37. percben Pennant ívelt a kapu előterébe, majd Voronyin okosan Sissoko elé tette a labát, a mali középpályás pedig a tizenhatos előteréből sistergős löketet eresztett meg, amellyel az esélytelen Gordon kapus mellett sikerült kilőnie a sunderlandi kapu jobb alsó sarkát.

A folytatásban is a Liverpool tartotta inkább kontroll alatt a meccset: Fernando Torres két gyönyörű egyéni akcióval is felhívta magára a figyelmet az első húsz percben. Először a hazai védőkön túljutva vihette rá egy az egyben a labdát a skót Gordon kapusra, de nem sikerült kifognia a kilenc millió fontért vásárolt hálóőrön.

A 64. percben is Torres találékonysága eredményezett újabb helyzetet, a spanyol csatár löbbölése azonban a kapu fölé szállt.

A Gerrardot lábujjsérülése miatt nélkülöző Liverpool számára újabb sokk a 70. percben: Jamie Carragher bordasérülése miatt ki kellett, hogy szálljon a játékból.

A Liverpool az utolsó percekben be is biztosította a győzelmet, tanítanivaló kontratámadás során az ukrán csatár Voronyin volt eredményes a 87. percben, beállítva a 0-2-es végeredményt.

ANGOL ÉLVONALBELI BAJNOKSÁG (PREMIER LEAGUE)

NEGYEDIK FORDULÓ
Sunderland–Liverpool 0-2 (Sissoko 37., Voronyin 87.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik