Sir Alex Ferguson bejelentette, Gabriel Heinze távozni akar Manchesterből

Vágólapra másolva!
2007.07.16. 15:25
Gabriel Heinze, az argentin labdarúgó-válogatott védője új klubnál akarja folytatni pályafutását, de ezt csak ügynöke közölte a Manchester Uniteddel. Erről Sir Alex Ferguson, a „vörös ördögök” vezetőedzője számolt be.
Gabriel Heinze májusban bajnoki címet ünnepelt az Old Traffordon
Gabriel Heinze májusban bajnoki címet ünnepelt az Old Traffordon
Gabriel Heinze májusban bajnoki címet ünnepelt az Old Traffordon
Gabriel Heinze májusban bajnoki címet ünnepelt az Old Traffordon

„Gaby menedzsere tájékoztatott bennünket arról, hogy a játékos távozni akar. Erről nem vagyok meggyőződve, még konkrét ajánlatot sem kaptunk érte” – mondta a skót sikerszakember.

Heinze az elmúlt hetekben a válogatott tagjaként a venezuelai Copa Americán szerepelt, távollétében az angol lapok többször írtak lehetséges klubcseréjéről. Elsősorban a Liverpool FC és a Real Madrid neve merült fel új munkaadóként, de kiszivárogtatott hírek szerint Manchesterben egyáltalán nem örülnek annak, hogy az ősi rivális „vörösök” is érdeklődnek. Állítólag az MU illetékesei mindent megtesznek azért, hogy az argentin játékos nem kerülhessen az Anfieldre.

A BBC internetes portálja hétfőn azt írta, a liverpooli vezetőedző, Rafa Benítez 6,8 millió fontot ajánlana Heinzéért.

A rutinos védő természetesen nem utazhatott el vasárnap a Manchester Uniteddel az ázsiai túrára, sőt némi csúszással sem csatlakozik a kerethez. Rajta kívül Louis Saha, Ole Gunnar Solksjaer, Dong, Gerard Pique, Gary Neville, Ben Foster, Pak Dzsi Szung, Kieran Richardson és Anderson sem utazott el a bemutató mérkőzésekre.

Gabriel Heinze 2004 nyarán a Paris Saint-Germaintől igazolt Manchesterbe, első szezonjában kirobbanthatatlan volt a kezdőcsapatból, az idény végén a csapat legjobbjának választották. Pályafutását azonban 2005- szeptember 13-án súlyos sérülés törte meg, felépülése után klubjában már jobbára a cserepadra szorult Patrice Evra kiváló teljesítménye miatt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik