Az Arsenal nem vásárolja meg végleg Baptistát a Real Madridtól

Vágólapra másolva!
2007.05.24. 14:29
Kérdéses, hogy melyik csapatnál folytatja pályafutását Julio Baptista, miután az Arsenal nem vásárolja meg a Real Madridtól. A brazil labdarúgó a Marcának adott nyilatkozatában mondta el, hogy a kölcsönidőszak befejezésével lezárult londoni korszaka.
Julio Baptista jól érezte magát Angliában
Julio Baptista jól érezte magát Angliában
Julio Baptista jól érezte magát Angliában
Julio Baptista jól érezte magát Angliában

„Az Arsenal arról tájékoztatott, hogy nem képes végleg megvásárolni. Így nem maradt más hátra, visszatérek a Real Madridhoz” – mondta a támadó a spanyol sportnapilapnak.

Julio Baptista tavaly nyáron került az Arsenalhoz, míg „helyére” - szintén kölcsönben – Jose Antonio Reyes került. A spanyol pontvadászat még nem zárult le, így egyelőre kérdéses a két futballista közeljövője.

Julio Baptista 24 bajnokin szerepelt az Arsenalban, s mindössze négy gólt szerzett. A szezon végén 35 találkozón állt a neve mellett, s összesen 10 találat. Legemlékezetesebb produkcióját a Ligakupában nyújtotta, amikor Liverpoolban négy gólt szerzett.

„Nagyon élveztem az Arsenalnál és az Angliában eltöltött szezont. Eleinte keveset játszottam, de a végére belelendültem. Jól beilleszkedtem, pedig az első év mindenhol nehéznek számít” – értékelte a nemrég zárult szezont a csatár.

Julio Baptista kiemelte: nagyon erős az angol bajnokság, számos nagyszerű csapat vív éles csatákat.

„A Manchester United és a Chelsea is kiváló, nagyon nehéz feladatot jelent, ha valamelyik csapat versenyezni próbál velük” – jegyezte meg Baptista.

Az Arsenalnak egyébként sikerült meglepnie az előbb említett két csapatot, a Manchester United idegenben 1-0-ra, hazai pályán 2-1-re győzte le. A Chelsea ellen mindkétszer 1-1-re végzett Arsene Wenger együttese, amely végül a negyedik helyen zárt a pontvadászatban, így részt vehet a Bajnokok Ligája selejtezőjében.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik