Andrij Sevcsenko is kipróbálná magát az Egyesült Államokban

Vágólapra másolva!
2007.05.21. 12:53
A Chelsea 2006 nyarán igazolt támadója, Andrij Sevcsenko úgy véli, jó átlagos szezont zárt, hiszen minden sorozatot figyelembe véve 14 gólt szerzett. Az ukrán támadó elmondta azt is, hogy egyszer kipróbálná magát az Egyesült Államok bajnokságában, az MLS-ben is.

A 30 éves támadó felemás szezont tudhat maga mögött. Csapata nem tudta megvédeni bajnoki címét, de elhódította az FA-kupát. A bajnoki szezonban azonban mindössze négy alkalommal volt eredményes, igaz, a hazai és nemzetközi kupasorozatokban már jobban termelt.

Sevcsenko azonban nem érzi rosszan a maga mögött hagyott bajnokságot, legalábbis a Sports Illustratednek adott nyilatkozata ezt tükrözi:
„Úgy vélem, a mostaninál volt rosszabb és jobb szezonom is. Túl sokat vártak el tőlem. Az első négy hónapban nem találtam magam, ez a világbajnokságnak és egy sérülésnek volt köszönhető.”

„A szezon közepén azonban elkaptam a fonalat, és végül 14 góllal és 11 vagy 12 gólpasszal zártam. Ezt én nem érzem rossznak.”

Mourinhónak védő, középpályás és csatár kell

Egy középső védő, egy középpályás és egy csatár is kell José Mourinhónak, a Chelsea edzőjének. A januári Afrika-kupa erősen meg fogja gyengíteni a londoniak keretét, hiszen a középpályáról John Obi Mikel és Michael Essien, a támadósorból pedig Salomon Kalou és Didier Drogba nem állhat edzője rendelkezésére egy darabig. A középhátvéd poszttal pedig a szezon végén rendre probléma volt…
Az FA-kupa-döntőt sérülés miatt kihagyó játékos hozzátette, hogy hiába várnak tőle 30 gólt szezononként, ez nem jöhet mindig össze. Ráadásul nem igazán a posztján játszott, a Chelsea-nél kissé hátrébbról indult, mint a Milanban.

Sevcsenko elmondta, hogy pályafutása későbbi szakaszában ő is szívesen kipróbálná magát az Egyesült Államokban:
„A labdarúgás egyre inkább tért hódít az Egyesült Államokban, és ennek én is részese szeretnék lenni. Amikor tavaly a Major League Soccer All-Star csapata ellen játszottunk, magam is meggyőződhettem róla, hogy egyre jobban fejlődik ott is ez a sportág.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik