Az MU-szurkolók és a csapattársak is “kitüntették” Ronaldót

Vágólapra másolva!
2007.05.15. 09:50
Folytatódott Cristiano Ronaldo angliai díjesője: ezúttal csapattársai és a Manchester United szurkolói választották a szezon legjobb labdarúgójának. A portugál szélsőt korábban a Premier League-ben szereplő játékosok szakszervezete nevezte a vasárnap befejeződött bajnokság első számú futballistájának , sőt a fiatalok sem talált “legyőzőre”.
Cristiano Ronaldo vasárnap a bajnoki címet ünnepelte társaival
Reuters
Cristiano Ronaldo vasárnap a bajnoki címet ünnepelte társaival
Cristiano Ronaldo vasárnap a bajnoki címet ünnepelte társaival
Reuters
Cristiano Ronaldo vasárnap a bajnoki címet ünnepelte társaival

A manchesteri díjátadóra hétfőn este a szezonzáró ünnepi vacsora keretében került sor. A legendás skót menedzser, Sir Matt Busby nevét viselő díj eredménye több mint 100 ezer szurkoló szavazata alapján alakult ki,s természetesen régóta nagy presztízsnek örvend a klub játékosai körében.

“Nagy élvezetet jelentett ebben a szezonban is, hogy ebben a klubban játszhattam ilyen remek társak között - mondta Cristiano Ronaldo, majd tréfásan hozzátette: - A díjam majdnem nagyobb Patrice Evránál”.

A szélső megjegyzése nem véletlen, mert a francia védő termete (1,75 m) gyakori célpontja az öltözői zrikáknak.

A Manchester United hivatalos honlapja szerint Cristiano Ronaldo az elmúlt idényért 13 egyéni díjat kapott, ez is mutatja, pályafutása legjobb klubszezonját zárja a Chelsea elleni szombati FA-kupa döntővel.

A portugál zseni mellett másokat is díjaztak, s az egyik győztes esetében magyar vonatkozást is találhatunk. A szezon legszebb manchesteri gólját ugyanis Paul Scholes az Aston Villának rúgta, s a birminghamiek kapuját akkor Király Gábor őrizte.

A Manchester United díjazottjai

- Az év játékosa a szurkolók szerint (Sir Matt Busby-díj): Cristiano Ronaldo
- Az év játékosa a csapattársak szerint: Cristiano Ronaldo
- Az év gólja: Paul Scholes az Aston Villa ellen
- Az év játékosa a tartalékcsapatban: Kieran Lee
- Az év játékosa az MU-akadémiában: Craig Cathcart
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik