Két góllal vezettek, mégis kikaptak a Burnley otthonában Geráék

Vágólapra másolva!
2007.04.23. 23:21
A Gera Zoltánnal felálló West Bromwich Albion az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (League Championship) 44. fordulójának hétfői játéknapján ugyan már két góllal is vezetett a Burnley otthonában, végül mégis vereséget szenvedett.
Gera ezúttal végig a pályán volt
Gera ezúttal végig a pályán volt
Gera ezúttal végig a pályán volt
Gera ezúttal végig a pályán volt
Gera Zoltán a kezdőcsapat tagjaként futhatott ki a Turf Moor zöld gyepére, ahol rendkívül mozgalmas első negyedórát láthatott a publikum. A tabella középmezőnyében található Burnley, és a feljutásért küzdő WBA

A birminghami gárda számára álomszerűen indult az összecsapás, hiszen előbb a 6. percben Koumas, majd két minutummal később Ellington is bevette Brian Jensen kapus hálóját.

A két gyors bekapott gól cseppet sem szegte kedvét a házigazdának, amely a 15. percben szépített, ekkor Andy Gray lövése talált utat Dean Kiely hálójába.

A parádés kezdés után némileg visszavettek a lendületből a csapatok, ugyan mindkét kapu többször is veszélyben forgott, ám a szünetig újabb gól már nem esett.

Ugyan egyik háló sem rezdült meg többször a játékrész során, ám a 45. percben mégis történt valami, ami meghatározta a mérkőzés további kimenetelét.

A játékvezető ugyanis kiállította Paul McShane-t, így a második félidőre már létszámhátrányban, tíz emberrel futott ki a West Bromwich Albion.

A térfélcsere után nem sokat teketóriázott a házigazda, amely röpke három perc alatt gólra váltotta az emberelőnyt. Andy Gray önmaga és csapata második találatával egyenlített.

A hajrában már sejthető volt, hogy nem láthat újabb gólt a Turf Moor közönsége, nem így gondolta azonban Chris McCann, aki a 88. percben megszerezte a győztes gólt a Burnleynek.

Gera Zoltán ezúttal végig a pályán volt, azonban ő sem tudta megakadályozni a birminghami alakulat fájó vereségét. Jól küzdött a WBA, azonban a létszámhátrány a hajrára felőrölte az erejét, így lépéshátrányba került a szintén feljutásra aspiráló riválisokkal szemben, jelenleg az ötödik helyen állnak.

LEAGUE CHAMPIONSHIP

44. FORDULÓ
Burnley – West Bromwich Albion 3-2 (Gray 15., 48., McCann 88., ill. Koumas 6., Ellington 8.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik