Vialli: „Mourinho fiainak teljesítménye több tiszteletet érdemel”

Vágólapra másolva!
2007.03.20. 17:42
A klubnál két és fél év alatt öt címet begyűjtő Gianluca Vialli átérzi Mourinho helyzetét, s nem nézi jó szemmel azt, hogy a sajtó óriási nyomás alá helyezi a csapatot. Az olasz sztár dicséri az együttes tartását és azt javasolja a játékosoknak, hogy ne üljönek fel a média provokációinak.
Gianluca Vialli rámutatott arra, mennyire feszültségekkel teli a kékek edzőjének, José Mourinhónak a munkája
Gianluca Vialli rámutatott arra, mennyire feszültségekkel teli a kékek edzőjének, José Mourinhónak a munkája
Gianluca Vialli rámutatott arra, mennyire feszültségekkel teli a kékek edzőjének, José Mourinhónak a munkája
Gianluca Vialli rámutatott arra, mennyire feszültségekkel teli a kékek edzőjének, José Mourinhónak a munkája

Vialli, a kékek korábbi játékosedzője néhány éve szünetelteti ugyan edzői pályafutását, ennek ellenére továbbra is testközelből követi nyomon a nemzetközi futballélet történéseit, és különösen szívén viseli korábbi klubjának, az FC Chelsea-nek a sorsát.

A Premier League-ben a rivális Manchester United tavaly november 5-e óta az élen áll és magabiztosan tartják az előnyüket a londoniakkal szemben.

Vialli is őszintén bevallotta nyilatkozatában, hogy a vörös ördögöket tartja nagyobb favoritnak a bajnoki címre.

Ám úgy érzi a Chelsea több elismerést érdemel azért a produkcióért, amelyet a sérülések, és a sok feszültség dacára játékosai bemutattak eddig a szezonban.

Az olasz, aki hosszú idő után először megéreztette a kékekkel a siker ízét a 90-es évek végén, most nyilvánosan védelmébe vette a hétről hétre a sajtó kereszttüzében lévő José Mourinhót és tanítványait.

„Minden alkalommal kimegyek a Stamford Bridge-re a mérkőzésükre. Amit nagyrabecsülök José gárdájában, hogy ebben az idényben a nehéz szituációkban is komoly tartásról tettek tanúbizonyságot. Én csak egyet ajánlhatok: menjenek ki a pályára, és élvezzék a játékot.”

A játékosként BL-győztes és világbajnoki bronzérmes olasz megérti, hogy a Manchester menetelése mindenkit lázba hoz. De véleménye szerint az is elképesztő, amit a Chelsea teljesít a 2006/07-es szezonban.

„A napilapok vagy a televízióműsorok alapján az az érzése az embernek, mintha ez a klub krízisben lenne. Nem így van. Remek karaktere van a csapatnak. Elég az hozzá, hogy, megnyerték a Ligakupát, és még három trófeát gyűjthetnek be.”

Gianluca Vialli José Mourinho mellett a klub történetének másik nagy sikeredzője. Jelenleg mindketten öt, a klubnál begyűjtött címmel rendelkeznek.

Az olasz 1998 februárjában Ruud Gullittól vette át a kékek irányítását, majd néhány hónapon belül Ligakupát, Kupagyőztesek Európa Kupáját és Európai Szuperkupát nyert velük játékosedzőként. Az 1998-99-es szezonban a harmadik helyen végzett csapatával a Premiershipben, 2000-ben pedig az FA-kupát és a Charity Shieldet hódította el tanítványaival.

Ezután több játékossal is nézeteltérésbe került, így 2000 őszén távozott és a Watfordnál próbált szerencsét, ám itt már nem találta meg a számítását. Hamar odébb is állt, s a kispadot a közvetítői székre cserélte, a Sky Italia kommentátoraként keresi kenyerét manapság.

NÉVJEGY

GIANLUCA VIALLI
Születési idő: 1964. július 9.
Születési hely: Cremona, Olaszország
JÁTÉKOSKARRIER
Időszak Klub Mérkőzés (Gól)
1980-84 Cremonese 105 (23)
1984-1992 Sampdoria 223 (85)
1992-96 Juventus 105 (38)
1996-00 Chelsea 54 (21)
VÁLOGATOTT
VÁLOGATOTT
Időszak Válogatott Mérkőzés (Gól)
1985-93 Olaszország 59 (16)
EDZŐI PÁLYAFUTÁS
1998-00 Chelsea FC (játékosedző)
2001-02 Watford FC
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik