Sir Alex szerint a Barca és a Real felhasználná Cristiano Ronaldót

Vágólapra másolva!
2007.03.18. 16:39
A Manchester United vezetőedzője, Sir Alex Ferguson úgy gondolja, hogy a Real Madrid és az FC Barcelona nem csak azért kerülgeti Cristiano Ronaldót, az angol listavezető együttes jelenlegi legkeresettebb játékosát, mert a csapatnak van szüksége rá, hanem a két nagy klub más célokra is fel akarja használni a portugál tehetséget. Mégpedig politikai célokra.
Cristiano Ronaldo (jobbra) Ferguson szerint elég okos ahhoz, hogy átlássa a helyzetet
Reuters
Cristiano Ronaldo (jobbra) Ferguson szerint elég okos ahhoz, hogy átlássa a helyzetet
Cristiano Ronaldo (jobbra) Ferguson szerint elég okos ahhoz, hogy átlássa a helyzetet
Reuters
Cristiano Ronaldo (jobbra) Ferguson szerint elég okos ahhoz, hogy átlássa a helyzetet

Szavazás

Melyik csapatban szerepel Cristiano Ronaldo a 2007-2008-as szezonban?

Írja be az itt látható számot!
A szakember szerint arról van szó, hogy a két spanyolországi óriásnál az elnökök és az elnökjelöltek mindig sztárjátékosok nevét tűzték a zászlójukra, amikor kampányoltak, azt ígérve, hogy ha ők vezetik a klubot, akkor szerződtetik a nevezett világklaszist.

„Legyen egészen világos mindenki előtt: a Barcelona és a Real Madrid mindig ezt csinálta, amióta én a Manchester Unitednél vagyok” – jelentette ki a skót szakember.

„Ha közeleg az elnökválasztás, a világ legjobb játékosait mindig felhasználják (a kampányban) – ez nem kétséges” – folytatta a lovagi rangú menedzser.

„Cristiano elég okos ahhoz, hogy észrevegye, ő csak egy gyalog lenne a sakkjátszmában. Persze, nyilván kell nekik, de az teljesen egyértelmű, hogy a szándékaik mögött van egy másik motívum is, ez pedig a választás.”

Cristiano Ronaldo igazán ebben a szezonban érett be a Manchester Unitedben, és ma már a Premier League statisztikáit vezető cég, az Actim abszolút értékelési rangsorában Didier Drogba mögött a második helyen áll, a középpályások között pedig ő az első.

Kétségtelen, hogy jelenleg a világ legjobbjai közé sorolják, nem véletlen, ha a Manchester United minél hamarabb szeretné 2012-ig meghosszabbítani a jelenlegi szerződését.

Ezeknél a tárgyalásoknál a játékosokat képviselő ügynökök szándékai nagyon sokat nyomnak a latban, és bár Sir Alex Ferguson szeretne mihamarabb megállapodni Ronaldo menedzserével, leszögezte: nem megy bele egy olyan játékba, ahol az ügynök szabja meg kénye-kedve szerint a „váltságdíjat”.

„Van egy határ – hangsúlyozta. – Lehet, hogy ők X összeget kérnek, mi viszont Y-t akarunk fizetni. Ez normális, ezt nevezik tárgyalásnak. Ha mindkét fél akarja az üzletet, akkor létrejön az egyezség.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik