Könnyű ellenfelek a „nagyoknak”

Vágólapra másolva!
2007.01.29. 15:24
A Manchester United és a Chelsea is könnyűnek tűnő ellenféllel találkozik a labdarúgó FA-kupa nyolcaddöntőjében, mindkét sztárcsapat hazai pályán szerepel a Reading, illetve a Blackpool-Norwich párharc győztese ellen. Ha az Arsenal legyőzi idegenben a Bolton Wandererst a 4. kör megismételt összecsapásán, akkor a Blackburnt fogadja.
Wayne Rooney parádés gólt rúgott szombaton a 4. fordulóban
Reuters
Wayne Rooney parádés gólt rúgott szombaton a 4. fordulóban
Wayne Rooney parádés gólt rúgott szombaton a 4. fordulóban
Reuters
Wayne Rooney parádés gólt rúgott szombaton a 4. fordulóban

A hétfőn kora délután megtartott sorsoláson az is kiderült, hogy a három magyar futballistát (Buzsáky Ákos, Halmosi Péter, Tímár Krisztiánt) foglalkoztató Plymouth Argyle fogadja a másodosztály listavezetőjét, a Derby Countyt.

Deecember 30-án az éllovas hazai pályán 1-0-ra nyert, Bisgaard a 81. percben szerezte a győztes gólt. Október 31-én a Plymouth volt a vendéglátó a pontvadászatban, s 3-1-es diadalt aratott.

A másik magyar érdekeltségű csapat, a Gera Zoltánt soraiban tudó West Bromwich Albion idegenben szerepel az FA-kupa ötödik fordulójában: a Bristol City-Middlesbrough párharc győztese lesz az ellenfél. Az elmúlt napokban többször is szó volt arról, hogy a magyar labdarúgó a Boróhoz igazol. Ha így történik, s leendő (?) együttese bejut a nyolcaddöntőbe, akkor rendkívül pikáns összecsapás várhat Gerára.

A Manchester United nem panaszkodhat, az idei sorozatban harmadszor léphet pályára vendéglátóként. Az Aston Villát és szombaton a Portsmouth-ot is 2-1-re győzte le, s a Reading ellen is toronymagas favorit. Sir Alex Ferguson együttese már „letudta” a két bajnokit leendő ellenfelével szemben, idegenben 1-1-t ért el, az Old Traffordon pedig 3-2-re nyert, s az ellenfél csak a lefújás előtti pillanatokban szerezte második találatát.

A Chelsea eddig alacsonyabb osztályú riválissal találkozott az FA-kupában, s a sorozat nem szakad meg. A Blackpool a 3. liga hetedik helyén áll, míg a Norwich a másodosztály 17. helyén áll.

Az Arsenal vagy a Bolton ugyanakkor kemény csatára számíthat a Blackburn ellen. A negyedik forduló megismételt csatáját február 14-én játssza Arséne Wenger és Sam Allardyce gárdája, akkor dől el a nyolcaddöntő végső párosítása.

Az FA-kupa ötödik fordulójának másik „Premiership-találkozóján” a Fulham a szintén londoni Tottenhamet fogadja.

FA-KUPA, AZ ÖTÖDIK FORDULÓ (NYOLCADDÖNTŐ) PÁROSÍTÁSA

  • Chelsea-Blackpool vagy Norwich
  • Watford-Ipswich
  • Preston-Manchester City
  • Plymouth Argyle-Derby County
  • Man United-Reading
  • Arsenal vagy Bolton-Blackburn
  • Bristol City vagy Middlesbrough-West Bromwich Albion
  • Fulham-Tottenham Hotspur
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik