Ferguson: Ronaldo marad, nem eladó

Vágólapra másolva!
2007.01.26. 15:53
Két nappal Carlos Queiroz után Sir Alex Ferguson vezetőedző is kijelentette: Cristiano Ronaldo nem eladó! A Manchester United szakmai főnöke azt is hozzátette: a portugál zseniért bármennyit is kínál a Real Madrid, szó sem lehet megegyezésről. A csütörtöki spanyol lapok szerint a királyi klub 35 millió fontos ajánlatra készül a kívánságlista első helyén álló szélsőért, s a vezetők mindent meg is akarnak tenni a megszerzéséért.
Cristiano Ronaldo nem eladó
Reuters
Cristiano Ronaldo nem eladó
Cristiano Ronaldo nem eladó
Reuters
Cristiano Ronaldo nem eladó

Szavazás

Melyik csapatban szerepel Cristiano Ronaldo a 2007-2008-as szezonban?

Írja be az itt látható számot!
"Csak azok a játékosok távozhatnak a klubtól, akiket el akarunk adni. Cristiano Ronaldo esetében azonban fel sem merülhet az a kérdés!" – jelentette ki Sir Alex Ferguson.

Majd hozzátette: "A fiú fantasztikus teljesítményt nyújt. Professzionális futballistaként, emberként és játékosként is fejlődik. Jól érzi magát Manchesterben. Szerződése 2010-ig érvényes, s még tárgyalni sem akarunk elengedéséről. Nem érdekel minket ez a téma."

A brit sajtó azt elmúlt napokban többször írt arról, hogy a Manchester United már most tárgyal Cristiano Ronaldo szerződésének meghosszabbításáról. Az ajánlat szerint megdupláznák a portugál játékos fizetését, heti 100 ezer fontra.

Ezzel pedig a Premiership legjobban kereső futballistái közé kerülne a mediterrán légiós. A klub számára rengeteget ér a 21 éves klasszis, ezt jól példázza az említett bérmódosítási tervezet.

A Real Madrid játékosai tárt karokkal fogadnák Cristiano Ronaldót, korábbi manchesteri csapattársa, Ruud van Nistelrooy ennek hangot is adott. A támadó szerint minden labdarúgó arról álmodik, hogy valamikor a spanyol sztárcsapatban szerepeljen.

"A United biztosan nem adja őt könnyen. De ez a játékostól is függ, ha nem akar maradni aktuális klubjánál, s nem kötelezi el magát, akkor bármi előfordulhat. Akkor már csak a Manchester Unitednek és a Real Madridnak kell megállapodásra jutnia" – mondta van Nistelrooy.

A csatár mostani kijelentése kissé meglepő, mert manchesteri távozásának egyik oka volt, hogy az edzéseken többször is összetűzésbe került Ronaldóval, s Ferguson a portugál labdarúgó pártját fogta.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik