Király kapitulált Ronaldo és Scholes előtt

Vágólapra másolva!
2006.12.23. 18:22
Magabiztosan nyert a Manchester United labdarúgócsapata az angol első osztályú bajnokság 19. fordulójában. A „vörös ördögök” az Aston Villa otthonában nyertek, amelynek a kapuját Király Gábor védte. Hazai pályán nyert a Liverpool és az Arsenal is.
Cristiano Ronaldo (jobbra) önmaga második, a Manchester United harmadik gólját lövi. Király Gábor tehetetlen
Reuters
Cristiano Ronaldo (jobbra) önmaga második, a Manchester United harmadik gólját lövi. Király Gábor tehetetlen
Cristiano Ronaldo (jobbra) önmaga második, a Manchester United harmadik gólját lövi. Király Gábor tehetetlen
Reuters
Cristiano Ronaldo (jobbra) önmaga második, a Manchester United harmadik gólját lövi. Király Gábor tehetetlen

KIRÁLY 6-OST, RONALDO 9-EST KAPOTT

Király Gábor teljesítményét 6-osra értékelte a Sky Sports című internetes szaklap, megjegyezvén, hogy a gólok nem az ő hibájából születtek.
A Sky Sportsnál a 6-os azt jelenti: átlagos teljesítmény nagy hibák nélkül; a játékos semmi különösen feltűnő dolgot nem csinált.
A lap az Aston Villából csak Gary Cahillnek adott 7-es osztályzatot, Király mellett 6-ost kapott még Olof Mellberg, Gareth Barry, Craig Gardner, Steven David és Chris Sutton.
Az olvasói vélemények alapján 19 órakor Király Gábor volt a legjobb a Villából 6,7-es átlaggal.
A Sky Sports a Manchester Unitednél Cristiano Ronaldo produkcióját 9-essel (kitűnő, világklasszis teljesítmény, a meccs nyerő embere), Paul Scholesét 8-assal (nagyon jó, kiemelkedő, a csapat játékára nagyon nagy hatást gyakorló teljesítmény) ismerte el.
Király Gábor a második mérkőzésén is a kezdőben kapott helyet az Aston Villa színeiben, amely az elmúlt huszonegy alkalomból egyszer sem tudta legyőzni a Manchester Unitedet.

A mérkőzés első helyzete Cristiano Ronaldo nevéhez fűződött: a portugál támadó-középpályás a tizenhatos előteréből lőtt egy szóló után, azonban megpattanó lövése végül a elkerülte a magyar válogatott hálóőr kapuját.

A tizenkettedik percig kellett várni a hazaiak első lehetőségére, igaz ekkor nem sok hiányzott a vezető gól megszerzéséhez, ugyanis Aaron Hughes fejese a kapufán csattant, majd a kipattanó Daviesről csorgott a háló felé, azonban Van der Sar a gólvonal előtt ráhasalt a labdára.

Az MU ezután átvette a játék irányítását, azonban sem Pak Dzsi Szung, sem Flatcher nem találta el Király Gábor kapuját.

Az első játékrész hajrájához közeledve Ronaldo kapott nagyszerű labdát a tizenhatos bal oldalán, de egy remek csel után kihagyta a félidő legnagyobb helyzetét; éles szögből a bal alsó sarok mellé lőtt.

A második játékrészből még negyedóra sem telt el, amikor a mezőny legjobbja, Ronaldo vette át a labdát a saját térfelén, majd egészen a hazaiak tizenhatosáig vezette azt, az első lövése még lepattant a védőkről, de másodszorra már hatalmas gólt akasztott Király kapujának bal oldalába.

A 2000. GÓL FERGUSONNAL

Sir Alex Ferguson irányítása alatt a 2000. gólját szerezte a Manchester United akkor, amikor Ronaldo belőtte a vezető találatot.
A skót szakember a portugál játékos teljesítményéről szólva meg is jegyezte: Talán kap tőlem egy palack bort".
Néhány perccel később újabb fantasztikus gólt szerzett a United. Ezúttal Paul Scholes lőtt egy szöglet után kifejelt labdát kapásból a magyar hálóőr kapujába, úgy, hogy a labda a lécről vágódott a gólvonal mögé.

A mérkőzés hajrájában egy mintaszerű kontra végén Ronaldo egy újabb góllal feltette a koronát mai teljesítményére, és Sir Alex Ferguson csapata ezzel továbbra is őrzi a vezető pozícióját a bajnoki tabellán.

A Priskin Tamás nélkül felálló Watford 2-0-ra kapott ki a Liverpool otthonában. A magyar csatár a kispadról nézte végig a találkozót.

Az Arsenal parádés játékkal hazai pályán 6-2-re verte a Blackburnt. Az "ágyúsok" az Emirates Stadionban még egyszer sem szereztek hat gólt, négy gól különbségű bajnoki győzelmet azonban már arattak, igaz, azt a Reading otthonában a 9. fordulóban (0-4).

ANGOL ELSŐ OSZTÁLYÚ LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG (PREMIERSHIP)

19. FORDULÓ:
  • Fulham - West Ham 0-0
  • Newcastle – Tottenham 3-1 (Dyer 3., Martins 7., Parker 34. ill. Murphy 15.)
  • Liverpool - Watford 2-0 (Bellamy 47., Xabi Alonso 88.)
  • Arsenal – Blackburn 6-2 (Gilberto Silva 10., Hleb 23., Adebayor 27.-11esből, Van Persie 85., 88., Flamini 90. ill. Nonda 3.-11esből, 69.)
  • Reading – Everton 0-2 (A. Johnson 15., McFadden 47.)
  • Middlesbrough – Charlton 2-0 (Yakubu 29., Arca 52.)
  • Portsmouth - Sheffield United 3-1 (Kozluk 48.-öngól, Campbell 55., Pamarot 68. ill. Hulse 5.)
  • Manchester City – Bolton 0-2 (Anelka 9., 25.)
  • Aston Villa - Manchester United 0-3 (Ronaldo 58., 85., Scholes 64.,)

A MÉRKŐZÉS STATISZTIKÁI (forrás: Sky Sports)
Aston Villa Manchester United
0 Gólok 3
2 Lövések kapura 6
8 Kaput elkerülő lövések 4
1 Blokkolt lövések 4
6 Szögletek 8
13 Elszenvedett szabálytalanságok 11
1 Lesek 3
2 Sárga lapok 2
0 Piros lapok 0
47% Labdabirtoklás 53%
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik