Anglia: otthon kapott ki a WBA

Vágólapra másolva!
2006.01.02. 14:58
Címkék
Hazai pályán szenvedett vereséget Gera Zoltán csapata, a West Bromwich Albion az angol élvonalbeli bajnokság 21. fordulójában. A WBA az Aston Villától kapott ki 2-1-re.

Pedig a Gera nélkül felálló (a magyar válogatott sérüléséből nemrégiben felépülő középpályása a cserepadon sem kapott helyet) hazaiak kezdtek jobban, ám ez csak helyzetekben mutatkozott meg, sőt az első játékrész második felében a vendégek előtt is több lehetőség adódott. Ám a szünetre még 0-0-al vonultak a csapatok.

A második játékrész második percében Davis szerezte meg a vezetést a vendégeknek. A gól után egy ideig igencsak megilletődtek a hazaiak, ám aztán egymás után vezették támadásaikat s végül a 76. percben Watson jóvoltából sikerült is egyenlíteni. Négy perccel később is ő volt a főszereplő, amikor egy vendégszabadrúgást követően a 16-oson belül a kezére pattant a labda. Ezt követően a játékvezető büntetőt ítélt, amelyet a 2004-es Eb gólkirálya, Milan Baros értékesített. A hajrában a kitámadó hazai védők mellett az Aston Villának akadtak még gólszerzési lehetőségei.

Angol bajnokság, 21. forduló
West Bromwich Albion-Aston Villa 1-2
G: Watson (76.), ill. Davis (47.), Baros (11-esből, 80.)


Szavazás

Melyik csapat nyeri a Premier League-t?

Írja be az itt látható számot!



Az NSO ajánlja:

AZ ANGOL BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
Fordulóról fordulóra
A Premier League csapatai, 2005-2006
Magyarok a Premier League-ben
PREMIER LEAGUE szurkolói füzet 2005-2006 - Töltse le itt!
Mindent a Premier League-ről
A Premier League győztesei
A Premier League gólkirályai
Futball-lexikon
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik