Roy Keane 12 és fél év után távozik

Vágólapra másolva!
2005.11.18. 14:23
Címkék
Közös megegyezéssel szakított egymással Roy Keane és a Manchester United futballklub. A Vörös Ördögök ír csapatkapitánya 12 és fél év után azonnali hatállyal távozik az Old Traffordról  jelentette be közleményben az MU.
Több mint egy évtizedes közös munka után azonnali hatállyal felbontotta Roy Keane az angol Manchester United labdarúgóklub. A 34 esztendős ír válogatott játékos azonnal távozik.

Keane a múlt hónapban a Manchester United saját tévécsatornájának nyilatkozva bírálta játékostársait, miután a csapat 4-1-es vereséget szenvedett a Middlesbroughtól a Premiershipben.

"Nem lepett meg, hogy ilyen csúnyán kikaptunk, már egy ideje számítottam rá – mondta akkor a kőkemény középpályás. – Unom már, hogy nekem kell kimondanom, és a többiek is unják, hogy ezt kell hallgatniuk tőlem, de cserbenhagyták a klubot, az edzőjüket és a szurkolóikat is."

"A fiatal játékosokat az idősebbek hagyják cserben, mert nincs köztük egy igazi vezető személyiség, aki példát mutatna. A fiatalok meg aláírják a szerződésüket, és elégedetten hátradőlnek, azt gondolván, megcsinálták a szerencséjüket. Hát nem. Tartoznak a szakmai stábnak és a szurkolóknak azzal, hogy odategyék magukat. Jól megfizetik őket, de ezt kemény munkával kellene kiérdemelniük. Úgy tűnik azonban, a Unitednál a rossz játékot fizetik meg. Talán nekem is ezt kellene tennem, ha visszatérek a pályára – rosszul kellene játszanom"

A Manchester United mai közleményében azt írja: a játékossal kötött megegyezés lehetővé teszi Roy Keane számára, hogy hosszú távú szerződést kössön egy másik klubbal. Keane most megszüntetett kontraktusa a nyáron járt volna le az Old Traffodon.

"A klub búcsúmérkőzést ajánlott fel Roynak, elismerve az Old Traffordon eltöltött tizenkét és fél évét. (Az MU) egyben köszönetet mond azért, hogy az utóbbi években olyan sokat tett a klubért."

Angol sajtóértesülések szerint Keane-t a skót Celtic szerződtetheti.

A glasgow-iak edzője Gordon Strachan korábban azt mondta, addig nem tárgyalhatnak Keane átigazolásáról, amíg az ír játékost szerződés köti a Manchester Unitedhez.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Premier League-t?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik