Gera Zoltán, ha visszatér, olyan lesz, mint egy új szerzemény

Vágólapra másolva!
2005.11.18. 12:23
Címkék
A West Bromwich Albion labdarúgócsapatánál van valaki, aki egyszer már végigment ugyanazon a kálvárián, amelyen most Gera Zoltán halad. Steve Watson, a birminghamieknek az Evertontól igazolt játékosa szerint amikor a magyar játékos végre újra játszani tud, az olyan lesz, mintha a WBA egyik új igazolása lenne.
Gera Zoltánért (balra) egy emberként aggódik a klubja, és nagyon várják a visszatérését
Gera Zoltánért (balra) egy emberként aggódik a klubja, és nagyon várják a visszatérését
Gera Zoltánért (balra) egy emberként aggódik a klubja, és nagyon várják a visszatérését
Gera Zoltánért (balra) egy emberként aggódik a klubja, és nagyon várják a visszatérését

Ha visszatér a pályára, az olyan lesz, mintha újonnan igazolt játékos lenne – mondta Gera Zoltánról a csapattárs, Steve Watson. A ex-evertoni futballistát azért kérdéezték Geráról a West Bromwich Albion hivatalos internetes oldalán, mert Watsont korábban ugyanúgy megoperálták kétoldali lágyéksérvvel, mint Gera Zoltánt kedden.

Watson annak idején két hónapig küszködött a Goodison Parkban ugyanezzel a sérüléssel, és sajnálja, hogy nem feküdt kés alá azonnal. Biztos abban, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya a műtéttel csak jól járt.

"Hasonló sérülésem volt az Evertonnál, és ez az egész szezonomat felborította – emlékezett vissza a 31 éves védő. – Két hónapot játszottam kettős lágyéksérvvel, és bár szereztem gólokat, néhány dolgot egyszerűen nem tudtam megcsinálni a pályán."

"A végén mindenképpen meg kellett operálni, és talán 'Zolly' esetében is ez a legjobb, ami történhetett – folytatta Watson. – Amikor majd visszakapjuk őt, olyan lesz, mintha új igazolás érkezne."

Steve Watson mindössze hat meccset játszott egy csaptban Gerával azóta, hogy nyáron az Evertontól a West Bromwich Albionhoz igazolt, így még nem láthatta csúcsformában futballozni.

"Nem sokat láttam Zollyt – vallotta be a csapattárs. – Ez a mostani ügy elég frusztráló számára, hiszen amit az előző idényben láttam tőle, az fenomenális volt. Amióta itt vagyok, azt hiszem, még nem láttam teljesen fittnek, és szerintem ő is elismeri, hogy nem tudta visszanyerni az előző szezonban látott formáját."

"Most egy kicsit hosszabb időre kidőlt, de jó döntés volt a műtét. A cél az, hogy tökéletes állapotban legyen, még akkor is, ha erre az év végéig kell várni. Ha az évad második felében egy teljesen fitt Gera Zoltán áll a csapat rendelkezésére, akkor megérte."

Mint azt megírtuk, Gera Zoltán a keddi műtétje után már megkezdte a rehabilitációt, és előre láthatólag hat hétig nem számíthat rá Bryan Robson, a WBA vezetőedzője.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik