Horsfield: Gera világklasszis, nagyon hiányzik a csapatból

Vágólapra másolva!
2005.11.16. 15:40
Címkék
Geoff Horsfield szerint Gera Zoltán távolléte miatt szerepel gyengébben a West Bromwich Albion az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban. A magyar légióst tegnap kétoldali lágyéksérvvel operálta meg egy londoni specialista. A középpályás több mint egy hónapja harcképtelen, és előre láthatólag még legalább újabb hat hétig nem állhat a csapat rendelkezésére. A társak nagyon várják vissza Gera Zoltánt, aki ma elhagyhatta a kórházat.
Horsfield szeretné, ha minél előbb visszatérne a pályára Gera.
Horsfield szeretné, ha minél előbb visszatérne a pályára Gera.
Horsfield szeretné, ha minél előbb visszatérne a pályára Gera.
Horsfield szeretné, ha minél előbb visszatérne a pályára Gera.
Horsfield szeretné, ha minél előbb visszatérne a pályára Gera.
Horsfield szeretné, ha minél előbb visszatérne a pályára Gera.

Továbbra is várni kell a hosszabb ideje sérült Gera Zoltán visszatérésére, így a West Bromwich Albion a következő mérkőzéseket is magyar játékosa nélkül kénytelen megvívni.

Bryan Robson együttese a hétvégén a szezont nagyon gyatrán kezdő Evertont fogadja. Azt az Evertont, amelyet tavaly 1-0-ra éppen Gera góljával győzött le. A magyar futballista most nem szomoríthatja Nigel Martyn kapust, mivel a mai nap kétoldali lágyéksérv miatt kellett műtőasztalra feküdnie.

A menedzser már többször is hangot adott azon kívánságának, hogy Gerát mielőbb szerepeltethesse csapatában, amely akárcsak tavaly, eddig idén is a kiesőzóna környékén tartózkodik:
"Reméltük, hogy nem kell operálni Zoltánt, ám a műtét sajnos elkerülhetetlen volt. Gera nagyon régóta bajlódik ezzel a sérüléssel, s reméljük, hogy hat hét múlva már újra közöttünk lesz."

Hasonlóban reménykedik a birminghamiek egyik csatára, Geoff Horsfield is:
"Gera hiánya az egyik fő ok, hogy az elmúlt hetekben a megszerezhető 12 pontból csak hármat tudtunk begyűjteni. Nagyon hiányzik a játéka, hiszen mind tavaly, mind az idei szezon első felében meghatározó emberünk volt."

"Nélküle sokkal gyengébbek vagyunk - folytatta Horsfield -, ami nem is csoda, hiszen ő egy világklasszis futballista."

A veterán támadó hozzátette azt is, hogy Gera nem csak a góljai miatt hiányzik az együttesből, hanem azért is, mivel remek a légipárbajokban, s mind a támadáshoz, mind a védekezéshez rengeteget hozzá tud tenni.

"Sajnos ilyen a futball - fejezte be a csatár. - De ez nem egy súlyos sérülés, reméljük, hogy közöttünk lesz, amilyen gyorsan csak lehet."

Gera Zoltán egyébként ma elhagyta a kórházat, és már december végén szeretne újra pályára lépni.

"Komoly munka vár rám, hiszen már ma reggel is gyógytornász járt nálam, és előírta, hogy milyen gyakorlatokat kell végeznem a következő napokban" - mondta saját honlapján (www.origo.hu/gerazoltan) a futballista.

"A műtét helye érzékeny ugyan, és még fáj egy kicsit, de nagy könnyebbség, hogy a korábbi panaszaim elmúltak. A sérv ideget nyomott, és ez okozta a fokozott fájdalmat. Angliában az év vége főszezonnak számít a bajnokságban, és nagyon szeretnék a december végi meccseken már a csapat segítségére lenni."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik