Ovecskin már 700 gólpassznál jár, gólt ütött a minnesotai kapus

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2024.10.16. 09:15
A 39 éves Alekszandr Ovecskin elitklubba lépett (Fotó: Getty Images)
A Washington Capitals orosz sztárja, Alekszandr Ovecskin megszerezte 700. gólpasszát az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) a vendég Vegas Golden Knights ellen 4–2-re megnyert keddi mérkőzésen.

 

A Stanley-kupa-győztes sztár a 60. játékos, aki elérte ezt a határt, ugyanakkor vele együtt csak hatan vannak, akik a 700 assziszt mellett lőttek 700 gólt is: Wayne Gretzky, Gordie Howe, Jaromír Jágr, Phil Esposito és Marcel Dionne.

A fővárosiak kapusa, Logan Thompson – aki tavaly éppen a Vegasszal volt bajnok, és idén nyáron érkezett a Golden Knightstól – 24 védéssel vette ki a részét a sikerből.

A Calgary Flames elsősorban Matt Coronato duplájával verte meg 3–1-re a Chicago Blackhawkst, így négy győzelemmel kezdte a szezont, ezzel klubcsúcsot állított be. A kanadai együttes az 1993–1994-es és a 2009–2010-es kiírásban rajtolt négy diadallal.

A minnesotai kapus, Filip Gustavsson állította be a 4–1-es végeredményt a St. Louis Blues otthonában. Ő a 15. hálóőr, aki gólt szerzett az NHL-ben, és a tizedik, aki ténylegesen betalált, nem pedig utolsó hozzáérőként volt eredményes. A philadelphiai Ron Hextall kétszer, a New Jersey-i Martin Brodeur pedig háromszor volt gólszerző.

NHL
ALAPSZAKASZ
Tampa Bay Lightning–Vancouver Canucks 4–1
Washington Capitals–Vegas Golden Knights 4–2
Carolina Hurricanes–New Jersey Devils 4–2
Columbus Blue Jackets–Florida Panthers 3–4
St. Louis Blues–Minnesota Wild 1–4
Nashville Predators–Seattle Kraken 3–7
Dallas Stars–San Jose Sharks 3–2 – szétlövés után
Calgary Flames–Chicago Blackhawks 3–1
Edmonton Oilers–Philadelphia Flyers 4–3 – hosszabbítás után

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik