NBA: a címvédő Boston a második meccsét is megnyerte, győzelemmel nyitott a Dallas

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.10.25. 08:29
Brown volt a Celtics legjobbja a Washington ellen (Fotó: Getty Images)
A Boston Celtics a Washington Wizards, míg a Dallas Mavericks a San Antonio Spures ellen aratott magabiztos győzelmet az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) magyar idő szerinti péntek hajnali játéknapján.

A címvédő bostoniak a mérkőzés kezdetén meglepő módon fej-fej mellett haladtak az előző idényben még a rájátszást sem elérő fővárosiakkal, ám már a második negyeben kijött a valódi különbség a két gárda között. A Celtics már több mint tíz pontos előnnyel ment a nagyszünetre és a folytatásban csak tovább növelte az előnyét. 

A mérkőzésen nem nagy meglepetésre a Jayson Tatum, Jaylen Brown duó volt a legeredményesebb, előbbi 25, utóbbi 27 ponttal járult hozzá a Boston győzelméhez. 

Az előző idény másik döntőse, a Dallas szintén győzni tudott, ám nem ennyire könnyedén. A félidőben még vezetett is a másik texasi gárda, ám a harmadik etaptól kezdve összeszedte magát a Mavericks és Luka Doncic (28 pont–10 lepattanó–8 gólpassz) vezetésével végül magabiztosan tudott nyerni. 

A dallasiaknál még a csapat új szerzeményét, a négyszeres bajnok Klay Thompsont kell még kiemelni, aki 22 pontig jutott, míg a túloldalon a francia szupertehetség, Victor Wembanyama számára nem alakult jól a találkozó, dobásai mindössze 27 százalékát tudta pontra váltani. 

A Minnesota győzelménél szintén villogtak a gárdák legújabb tagjai, a Timberwolvesnál a New Yorkból megszerzett Julius Randle 33 ponttal járult hozzá a csapata sikeréhez, míg a Chicagoból Sacramentóba igazoló DeMar DeRozan 26 pontja mellett nyolc asszisztot is kiosztott a rendkívül szoros összecsapáson. 

Az estét az Oklahoma City Thunder sima győzelme zárta a 2023-as bajnok Denver Nuggets ellen. Nikola Jokics ugyan már az első mérkőzésén tripla duplával kezdett (16–12–13), ám a Shai Gilgeous-Alexander (28–7–8) vezette OKC így is 15 ponttal tudott győzedelmeskedni. 

NBA, ALAPSZAKASZ
Washington Wizards–Boston Celtics 102–122
Dallas Mavericks–San Antonio Spurs 120–109
Sacramento Kings–Minnesota Timberwolves 115–117
Denver Nuggets–Oklahoma City Thunder 87–102

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik