NHL: a Panthers egy éven belül másodszor jutott be a nagydöntőbe

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2024.06.02. 07:25
A Panthers játékosai már készülhetnek a nagydöntőre (Fotó: facebook-com/flapanthers)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában, a keleti döntő 6. meccsén a Florida Panthers 2–1-re győzött a New York Rangers ellen, így 4–2-es összesítéssel lezárta a párharcot és bejutott a nagydöntőbe.

 

A Florida Panthers a keleti döntő ötödik meccsén, New Yorkban 3–2-es összesítéssel előnybe került a Rangers ellen és aztán a hatodik találkozón, hazai jégen le is tudta zárni az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcot.

A Panthers végig kézben tartotta a mérkőzést, ugyanis már az első harmadban megszerezte a vezetést Sam Bennett góljával, majd a harmadik játékrészben Vladimir Tarasenko találatánál már 2–0-ra vezetett. A vendégek csak a hajrában tudtak szépíteni.

A Panthers így egy év alatt másodszor játszhat a Stanley-kupáért, tavaly a Vegas ellen 4–1-es összesítésben alulmaradt, idén az Edmonton–Dallas csata győztese vár rá, abban a párharcban az Oilers vezet 3–2-re. A Florida Panthers egyébként még sosem volt bajnok, két elveszített nagydöntője volt eddig (1996, 2023).
 

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORTDÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS
Florida Panthers–New York Rangers 2–1 
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–2 a Florida Panthers javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik