NHL: a Penguins emlékezetes meccsen fordított a Devils ellen

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.04.03. 07:51
Pittsburgh Penguins v New Jersey Devils
Jevgenyij Malkin nevéhez három pont is fűződött a Devils ellen (Fotó: Getty Images)
Nyolc mérkőzés rendeztek az észak-amerikai progi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerinti szerdai játéknapján. A címvédő Vegas Golden Knights kilencgólos meccsen verte meg a Vancouver Canucksot, a Boston Bruins megszakította a Nashville Predators győzelmi sorozatát, míg a Pittsburgh Penguins emlékezetes meccsen fordított a New Jersey Devils vendégeként.

A Vegas Golden Knights az első negyedben négyszer is bevette a Vancouver Canucks kapuját, mellette pedig csak egy gólt kapott, így hamar megalapozta a győzelmét – merthogy a címvédő együttes végül 6–3-ra megnyerte a találkozót, amelynek legjobbja a három pontot szerző vegasi, Jonathan Marchessault volt. A Canucks nincs jó formában, utolsó négy meccséből hármat is elveszített.

A Nashville Predators három győztes meccsel a háta mögött fogadta a Boston Bruinst, most azonban a vendégek kapusa, Linus Ullmark lehúzta a rolót, és kapott gól nélkül zárta a mérkőzést (31 lövésből 31-et védett). A Bruins 3–0-ra nyert, és továbbra is jó formában van, utolsó négy meccséből hármat is megnyert.

A nap legjobb meccsén a Pittsburgh Penguins kétgólos hátrányt ledolgozva verte meg a New Jersey Devilst. A harmadik harmad kezdetekor a hazaiak még 3–1-es előnyben voltak, innen állt fel aztán a Penguins, amely egy emlékezetes meccsen – többek között Sidney Crosby és Jevgenyij Malkin duplájának is köszönhetően – 6–3-ra megnyerte a találkozót.

NHL, ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres–Washington Capitals 6–2
Montreal Canadiens–Florida Panthers 5–3
New Jersey Devils–Pittsburgh Penguins 3–6
New York Islanders–Chicago Blackhawks 2–1
Minnesota Wild–Ottawa Senators 3–2
Nashville Predators–Boston Bruins 0–3
Calgary Flames–Anaheim Ducks 3–5
Vegas Golden Knights–Vancouver Canucks 6–3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik