NHL: tízgólos meccsen győzött a Toronto

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.03.21. 07:37
Matthews (középen) győzelemre vezette a Maple Leafst (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) magyar idő szerint csütörtök hajnalban lejátszott mérkőzésein a Toronto Maple Leafs 7–3-ra legyőzte a Washington Capitals, az öt pontig (2+3) jutó gólkirályjelölt Auston Matthews vezérletével. A házigazda fővárosiaknál Alekszandr Ovecskin duplázott, megszerezve 844. és 845. gólját a ligában, így már 50 gólon belül van Wayne Gretzky „örökérvényű” gólrekordjához (894) képest. A Dallas Stars hátrányból fordítva győzött az Arizona Coyotes ellen 5–2-re, míg a Los Angeles Kings alaposan kitömte a Minnesota Wildot (6–0).

 

A Toronto két vereség után látogatott a Washington otthonába, amely a három győzelemmel a háta mögött fogadta a kanadaiakat, ám ezek az előzmények mindössze 16 másodperc után váltak semmivé, ennyi időre volt ugyanis szüksége Auston Matthewsnak, hogy megszerezze a vezetést a Maple Leafsnek. A liga legeredményesebb gólszerzője idénybeli 54. gólját szerezte, s a második harmad közepén beütötte az 55. találatát is – azzal lett 3–1 a Leafsnek, miután a második húsz percben William Nylander góljára a Gretzky sokáig megdönthetetlennek tűnő 894 gólos NHL-rekordját üldöző Ovecskin válaszolt. Az orosz klasszis a záró felvonásban is betalált, beütve pályafutása 845. találatát, ám a Capitalsnak nem volt valós esélye a pontszerzésre, mert „Ovi” második gólja után a Toronto még háromszor beköszönt, Matthews a két góljához még három asszisztot is hozzátett, s a juharlevelesek 7–3-ra nyertek.

MATTHEWS ELSŐ GÓLJA

A Dallas Stars az első harmad végén hátrányba került az Arizona Coyotes ellen, ám a középső játékrészben három gólt ütve fordított, s 5–2-re győzött hazai pályán. 

A szlovén Anze Kopitar NHL-történelmet írt a Los Angeles Kings színeiben a Minnesota Wild 6–0-s legyőzésekor, hiszen egy gólt és egy gólpasszt tett a közösbe, amivel megszerezte pályafutása 1200. és 1201. pontját – 51. játékosként a liga történetében. Ezzel egyébként megelőzte a rangsorban a '80-as '90-es évek kiváló támadóját, Dino Ciccarellit, aki 608 góljával az NHL történetének legeredményesebb soha nem draftolt játékosa.

NHL, ALAPSZAKASZ
Washington Capitals–Toronto Maple Leafs 3–7
Dallas Stars–Arizona Coyotes 5–2
Los Angeles Kings–Minnesota Wild 6–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik