NHL: az Oilers fél tucat gólt lőtt a Penguinsnek

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.03.04. 08:10
St. Louis Blues v Edmonton Oilers
Zach Hyman két gólt is szerzett a Pittsburgh ellen (Fotó: Getty Images)
Potyogtak a gólok az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerinti vasárnapi játéknapján. Kiütéses győzelmet aratott az Arizona, a Los Angeles és az Edmonton, idegenben nyert a Winnipeg és a Vancouver, míg a Minnesota hatalmas csatában múlta felül a San Josét.

Nagy meglepetésre a Buffalo Sabres kezdte jobban az előzetesen esélyesebb Winnipeg Jets elleni találkozót, a hazaiak előbb 1–0-ra majd 2–1-re is vezettek. A Jets a harmadik harmadra hagyta a döntést, ekkor viszont nagyon beindult a gólgyár – rövid időn belül három gólt is szereztek a vendégek, így érvényesítették a papírformát és 5–2-re megnyerték a meccset.

A Vancouver Canucksnak sokkal nehezebb dolga volt a szívós Anaheim Ducks otthonában. Az első harmad után 1–1 volt az állás, majd a harmadik harmadban ismét a Canucks volt eredményes. A harmadik harmadban már nem látott újabb gól a közönség, így maradt a 2–1 a Vancouver javára.

Sokkal könnyebben vette az akadály az Edmonton Oilers, a hazai együttes hat gólig meg sem állt (Zach Hyman kétszer is betalált) a nagyon gyenge napot kifogó Pittsburgh Penguins ellen. A vendégek erejéből csak a becsületgólra futotta, már 6–0-s edmontoni vezetést követően...

NHL, ALAPSZAKASZ
Washington Capitals–Arizona Coyotes 2–5
Los Angeles Kings–New Jersey Devils 5–1
Buffalo Sabres–Winnipeg Jets 2–5
Minnesota Wild–San Jose Sharks 4–3
Anaheim Ducks–Vancouver Canucks 1–2
Edmonton Oilers–Pittsburgh Penguins 6–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik