NHL: elképesztő gól- és pontzuhatag Minnesotában

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.02.20. 08:47
Eriksson (14) a Minnesota gólzáporos győzelmének egyik fő letéteményese volt (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján a Minnesota Wild franchise-rekordot jelentő 10 gólt szerezve győzte le a Vancouver Canuckst – a Wildból ketten, Joel Eriksson és Kirill Kaprizov is mesterhármasig jutottak, mindketten hat pontot szereztek. A Wild a második harmad végén és a harmadik elején mindössze 5:45 perc alatt lőtt hat gólt, gyorsabban csupán három másik alkalommal szerzett hatot egy csapat.

 

Igazán őrült találkozó kerekedett a ligaelső Vancouver Canucks magyar idő szerint hétfő késő este lejátszott mérkőzéséből a Minnesota Wild otthonában, és sokáig úgy tűnt, hogy nem a Wild örülhet a végén: a Canucks ugyanis az első két harmadban magabiztosan játszva tartotta ellenőrzése alatt az eseményeket, és a második felvonás hajrájára már-már megnyugtatónak tűnő háromgólos előnyt alakított ki, amikor fél perccel a dudaszó előtt Mats Zuccarello kihasznált egy emberelőnyt, s ezzel 5–3-ra alakította az állást. A harmadik játékrész kezdetén, aztán „megvadult” a Minnesota, alig 1:15 alatt bevágott három újabb emberelőnyös gólt, később pedig még Marco Rossi is betalált, majd Kirill Kaprizov góljával már 8–5-re vezettek a hazaiak, miközben 5:45 játékperccel korábban még 5–2 volt a Canucksnak. A vendégek azonban nem adták fel, s visszazárkóztak 8–7-re, ám a hazaiak a hajrában két üres kapus gólt is szerezve végül 10–7-re nyertek. Kaprizov mellett Joel Eriksson is mesterhármast szerzett, mindketten még három gólpasszt is összeszedtek, a Wild pedig két franchise-rekordot is megdöntött: először szerzett hét gólt a harmadik harmadban a csapat és első alkalommal lőtt tíz gólt egy meccsen – az pedig külön öröm lehet nekik, hogy a liga legjobb mérlegével rendelkező Vancouver ellen tették mindezt. Ez volt egyébként az NHL 107 éves történelmében az 53. olyan mérkőzés, amelyen a két csapat együtt legalább 17 gólig jut.

A HARMADIK HARMAD GÓLJAI

A játéknap többi mérkőzésén sem fukarkodtak a gólokkal a csapatok, csupán a San Jose Sharks–Vegas Golden Knights meccse lóg ki, igaz, a 4–0-ra nyerő vegasiak voltak az egyetlenek, akik kapott gól nélkül hozták le a meccsüket. A többi összecsapáson legalább hat gól esett, a tíz összecsapáson összesen 81 született.

NHL
ALAPSZAKASZ
Carolina Hurricanes–Chicago Blackhawks 6–3
Tampa Bay Lightining–Ottawa Senators 2–4
Arizona Coyotes–Edmonton Oilers 3–6
Calgary Flames–Winnipeg Jets 6–3
San Jose Sharks–Vegas Golden Knights 0–4
Seattle Kraken–Detroit Red Wings 3–4 – hosszabbításban
Minnesota Wild–Vancouver Canucks 10–7
Boston Bruins–Dallas Stars 4–3 – szétlövésben
St. Louis Blues–Toronto Maple Leafs 2–4
Buffalo Sabres–Anaheim Ducks 3–4  

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik