NBA: Milwaukeeban nyert a Heat, ismét győzött a Boston

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.02.14. 07:01
Jayson Tatum megállíthatatlan volt a Brooklyn Nets otthonában (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) magyar idő szerinti szerdai játéknapján nyert a Keleti első Boston Celtics Brooklynban, valamint a Nyugati éllovas Minnesota Timberwolves a Portland vendégeként, míg a Milwaukee Bucks hazai pályán szenvedett vereséget a Miami Heattől.

A Keleti konferencia éllovasa, a Boston Celtics magabiztos, 118–110-es győzelmet aratott a Brooklyn Nets otthonában. A bostoniak szinte a mérkőzés első perceitől kezdve vezettek, a második negyed vége felé már 20 pont körüli előnyt szerezve, ami a mérkőzés végéig kitartott. A Celtics sorozatbeli ötödik győzelmében oroszlánrészt vállalt Jayson Tatum, aki 41 pontos, 14 lepattanós dupla duplával vezette a Bostont.

A Celtics ráadásul növelte előnyét üldözőjével szemben, ugyanis a Milwaukee Bucks hazai pályán 123–97-re kikapott a Miami ellen. A Heat nagyon korán kiépített egy tízpontos előnyt, ami csak tovább nőtt a mérkőzés előrehaladtával. Janisz Adetokunbo (Giannis Antetokounmpo) ugyan ismét dupla duplával zárt (23 pont és 11 lepattanó), ezúttal senki nem tudott fellépni mellé, így az ötven százalék körüli tripla-hatékonysággal játszó Miami könnyedén bedarálta a Bucksot. A vendégek legjobb dobója a öt triplát elsüllyesztő 20 éves Nikola Jovics volt, de ki kell emelni a tripla duplával záró Bam Adebayót is. 

A Sacramento Kings a De'Aaron Fox, Domantas Sabonis duóra alapozott, akik együtt 75 pontot szórtak a Phoenix otthonában. Főleg a litván 35 pontos, 17 lepattanós és 12 asszisztos tripla duplája volt impozáns, a mérkőzés végén mégis a Phoenix örülhetett. A Kings hiába dobott rosszabb hatékonysággal kevesebb triplát, a Sunsnál három játékos is (Devin Booker, Kevin Durant Gordon, Eric Gordon) 20 pont fölé jutott, ami a győzelmet jelentette a hazaiaknak.

A Nyugati második Oklahoma City Thunder a 33 pontig jutó Jalen Williams és a 32 pontos Shai Gilgeous-Alexandernek köszönhetően nyert az Orlando Magic otthonában, míg Portland Trail Blazers hiába vette át a vezetést a Minnesota ellen a negyedik negyed elején, a 41 pontot dobó Anthony Edwards vezérletével 18–4-os rohanással válaszolt a Timberwolves, aminek köszönhetően 121–109-re megnyerte a meccset és tovább őrzi első helyén a Nyugati konfernciában.

NBA
ALAPSZAKASZ
Brooklyn Nets–Boston Celtics 110–118
Orlando Magic–Oklahoma City Thunder 113–127
Milwaukee Bucks–Miami Heat 97–123
Phoenix Suns–Sacramento Kings 130–125
Portland Trail Blazers–Minnesota Timberwolves 109–121
Los Angeles Lakers–Detroit Pistons 125–111

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik