NBA: hiába dobott Curry 60 (!) pontot Atlantában, ráadásban bukott a GSW – videók

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.02.04. 07:51
Egyedül nem megy, mondhatják San Franciscóban – Curry 60 pontja dacára kapott ki a GSW (Fotó: Getty Images)
Ráadásban gyűrte le az Atlanta Hawks a Steph Curry vezette Golden State Warriorst az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) magyar idő szerint vasárnapi játéknapján.

Fordulatos mérkőzést játszott egymással az Atlanta Hawks és a Golden State Warriors. A meccs elején még a kaliforniaiak vezettek, de utána sokáig úgy tűnt, hogy a 35 pontos Trae Young vezette hazaiak behúzzák a meccset – ehhez képest fordított a Warriors, és csak Dejounte Murray kosara mentette meg a georgiai gárdát. A ráadásban aztán a Hawks akarata érvényesült, így hiába dobott 60 (!) pontot Steph Curry, ez is kevésnek bizonyult a végső sikerhez.

No Embiid, no party – mondhatták a Nets elleni meccs végén a 76ers hívei, hiszen a kameruni sztárt nélkülöző philadelphiai franchise-nak egy pillanatig sem volt esélye a győzelemre. A 40 pontos Cam Thomas vezette Nets magabiztosan nyert a pennsylvaniai városban, így javítani tudott a Suns elleni hazai zakó után.

Noha a találkozó első perceiben még a Bulls vezetett, a Kings simán ledolgozta a hátrányát, s rendkívül magabiztosan nyert a hatszoros bajnok vendégeként. A sacramentói gárda legjobbja a 41 pontos De'Aaron Fox volt, de sokat tett a sikerért a tripla duplát jegyző litván kiválóság, Domantas Sabonis (13–14–10) is.

Bődületes formában kezdett odahaza a Luka Doncic (40–9–11) vezette Dallas Mavericks, s a második negyed elején már 25 ponttal is vezetett a Bucks ellen. A wisconsini alakulat azonban nem adta fel, s „görög szörnye”, Janisz Adetokunbo (48–6–10) vezérletével – mellette Damian Lillard is eljutott 30 pontig – fordított, és 12 pontot vert a texasiakra.

Nem tudott nyerni odahaza a Jalen Brunson, Donte DiVincenzo páros vezette Knicks: a végig szoros meccsen sokáig nem lehetett tudni, mely csapat felé fog billenni a mérleg, de a LeBron James és Austin Reaves vezette Lakers remekül hajrázott s győzelemmel távozott New Yorkból.

Végül, de nem utolsósorban nem sok babér termett odahaza a San Antonio Spursnek, amely végig az eredmény után futott. A Donovan Mitchell, Evan Mobley, Jarrett Alenn triumvirátus vezette Cavaliers rendkívül magabiztosan kosarazott, s 16 ponttal legyőzte Wembanyamáékat.

NBA
ALAPSZAKASZ
Philadelphia 76ers–Brooklyn Nets 121–136
Atlanta Hawks–Golden State Warriors 141–134 – hosszabbítás után
Chicago Bulls–Sacramento Kings 115–123
Dallas Mavericks–Milwaukee Bucks 117–129
New York Knicks–Los Angeles Lakers 105–113
San Antonio Spurs–Cleveland Cavaliers 101–117

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik