NBA: szoros végjátékban nyert a Lakers, Dallasban győzött a Grizzlies

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2024.01.10. 07:20
null
A Los Angeles Lakers szoros csatában nyert a Toronto ellen (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) magyar idő szerinti szerda hajnali játéknapján a Memphies Grizzlies Desmond Bane remeklésének köszönhetően nyert a Dallas Mavericks otthonában. A Detroit Pistons elszenvedte 34. vereségét, ezúttal a Sacramento Kingstől kapott ki. A New York Knicks a Portland, a Minnesota Timberwolves az Orlando ellen nyert könnyedén. A Los Angeles Lakers szoros végjátékban, Anthony Davis remeklésének köszönhetően győzte le a Toronto Raptorst.

 

A Los Angeles Lakers négymeccses vereségsorozata a Clippers ellen szakadt meg, Anthony Davisék a városi rivális után ezúttal a Toronto Raptors ellen nyertek szoros csatát. A találkozó során egyik csapat sem tudott nyolcpontos előnynél nagyobbat kialakítani. Az utolsó negyedben 11-szer is változott a vezető kiléte, az utolsó percekben azonban a Lakers volt a pontosabb, így egy ponttal, 132–131-re nyert. A hazaiak legjobbja nem a 22 pontos, 12 lepattanós dupla duplát jegyző LeBron James volt, hanem a másik Los Angeles-i sztár, Anthony Davis, aki 41 ponttal és 11 lepattanóval zárta a találkozót.


Domantas Sabonis 37 pontos, tíz lepattanós, 13 asszisztos tripla duplával, míg Keegan Murray 32 ponttal segítette győzelemre a Sacramento Kingst a Detroit Pistons otthonában. Ugyan a Pistons még 19 ponttal vezetett a második negyed közepén, ezután a vendégek lerohanták a hazaiakat, és átvették a vezetést. Ezt követően a Kings irányította a találkozót. A Detroit a záró negyed elején még kiegyenlített, ám a hajrában a Sacramento lezárta és 21 ponttal megnyerte a meccset.

 

Az edzésen egész idényre kidőlő Ja Morant nélkül nyert a Memphis Grizzlies. Kyrie Irving 33, míg Luka Doncic 31 pontot dobott a Dallasban, a Mavericks azonban 54–33-ra elvesztette a lepattanócsatát, ami végzetes volt a sérülésekkel tűzdelt Memphis ellen. A Grizzlies 120–103-as sikerének kulcsfigurája a 32 pontos Desmond Bane volt. A Memphis sorozatban harmadszor ünnepelhetett győzelmet, ellenben a nyugati hetedik helyen álló Mavericksnek hárommérkőzéses győzelmi szériája szakadt meg.


NBA
ALAPSZAKASZ
Detroit Pistons–Sacramento Kings 110–131
Orlando Magic–Minnesota Timberwolves 92–113
New York Knicks–Portland Trail Blazers 112–84
Dallas Mavericks–Memphis Grizzlies 103–120
Los Angeles Lakers–Toronto Raptors 132–131

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik